Suomi, älä ikinä muutu! Kuva bussipysäkiltä kiteyttää kansan jäyhän luonteen

Oma tila on suomalaiselle tärkeä, ainakin jos tästä kuvasta on päätteleminen.

Bussipysäkin katoksen alla olisi tilaa, mutta ihmiset ovat levittäytyneet jonoon kuin tinasotilaat, välissään reilu rako.

Näkymän ikuisti Ville Seppänen Tampereella sunnuntaina.

– In #Finland we have this thing called #PersonalSpace, Seppänen kirjoitti kuvan yhteyteen Twitterissä ja arvioi ihmisjonon pituudeksi sata metriä.

Vapaasti käännettynä siis "Suomessa meillä on tämä juttu, jota kutsutaan henkilökohtaiseksi tilaksi", mukaelma 1990-luvun makkaramainoksen iskulauseesta "In Finland we have this thing called reilu meininki".

Seuraa ilmainen vinkki Suomea brändääville mainosmiehille.

Suomalaiset tunnetaan maailmalla hiljaisina, vähän jäyhinä, mutta rehteinä tyyppeinä. Televisiosta, netistä ja reissuilta poimittujen vaikutteiden myötä suomalaisten käytös on kuitenkin muuttumassa. Aikaisemminhan kohdatessa tervehdittiin kohteliaan välimatkan päästä, huikattiin terve tai moi, ehkä käteltiin. Mannermaistumisen paineessa nykyään vaihdellaan jo poskisuudelmia.

Kaiken tämän keskellä on mukavaa huomata, että jokin asia pysyy entisellään. Bussipysäkillä suomalainen ottaa etäisyyttä, mutta kas – tekee sen kohteliaisuudesta. Ei haluta häiritä muita, ei tungeta toisten tilaan.

Te, jotka työksenne brändäätte Suomea: tarttukaa tähän! Personal space, reilu meininki, mitä näitä on. Vaalikaa luontaispiirteitä ja myykää suomalaiset pohjoisen jäyhänä, mutta hyväsydämisenä kansana. Sillä me erotumme muista, hyvällä tavalla.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Video: Auttavatko suomalaiset toisiaan hädässä?

2:27

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja