Suomesta Saksaan palannut kirjeenvaihtaja kertoo koronatestirumbasta: Negatiivisesta koronatestitodistuksesta voi joutua pulittamaan jopa 300 euroa

4:38
Suomen tiukat matkustusrajoitukset herättävät arvostelua muualla Euroopassa.

Suomen matkustusrajoituksia on arvosteltu muuta Eurooppaa ankarammiksi.

Viron pääministerin Kaja Kallaksen mukaan Suomen matkustusrajoitukset ovat liian ankaria ja EU-säännösten vastaisia. Kallas vetoaa Suomen pääministeriin Sanna Mariniin Helsingin Sanomien kirjoituksessa rajoitusten lieventämiseksi.

MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola oli juuri käymässä Suomessa ja on nyt palannut takaisin Saksaan. Hän joutui aikamoiseen koronatestirumbaan mennen tullen.

– Kun Suomeen saapuu ulkomailta, pitää olla mukana negatiivinen koronatestitodistus ja pitää asettua vähintään kolmen päivän omaehtoiseen karanteeniin ennen kuin saa käydä uudessa koronatestissä. Säännöt ovat selkeät, Piuhola sanoo.

Hän on samaa mieltä Viron pääministerin kanssa siitä, että Suomen matkustusrajoitukset ovat kyllä tiukempia kuin Euroopassa keskimäärin.

– Kun Suomesta lähtee ulkomaille, jos ei saa kunnallista koronatestiä, niin matkailijan on haettava testi ja todistus yksityiseltä lääkäriasemalta, missä hinnat vaihtelevat sadan ja jopa kolmensadan euron välillä. Se on tietenkin jo iso kynnys esimerkiksi perheelle, joka lähtee ulkomaan lomalle, Piuhola pohtii.

Saksassakin koronailmaantuvuus on Suomen tavoin laskenut nopeasti ja koronarajoituksia on viime aikoina höllätty. Piuholan mukaan nyt saksalaiset pääsevät myös sisäravintoloihin, kun aiemmin he ovat päässeet vain terassille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja