Suomessakin pelannut NBA-legenda ryöpyttää Michael Jordania – "Siinä olin 55-vuotiaana katsomassa, kuinka meitä nöyryytettiin taas"

Pitkään Michael Jordanin kanssa Chicago Bullsin paidassa pelannut Scottie Pippen laukoo tuoreessa "Unguarded" -kirjassaan kovaa tekstiä maailman kaikkien aikojen parhaaksi pelaajaksikin tituleeratusta Jordanista. Kohun taustalla on viime vuonna julkaistu Jordanin urasta kertova "The Last Dance" -dokumentti.

Kaksikko pelasi yhdessä Chicagossa vuosina 1987-1993 ja 1995-1998. Jordan piti kaudella 1993-1994 tauon pelatakseen baseballia. Jordanin urasta kertova dokumentti rikkoi monia ennätyksiä ja se keräsi paljon kehuja, mutta Pippen ei kuitenkaan pitänyt näkemästään.'

– Hän ei olisi voinut olla yhtään enempää ylimielinen vaikka yrittäisi, Pippen kirjoittaa kirjassaan, jota GQ siteeraa.

Pippenin muistelmissa on voimakasta Jordaniin kohdistuvaa kritiikkiä ja kuinka hän esittää joukkuetoverinsa dokumentissa.

– Jokainen osio oli sama. Michael ylhäällä jalustalla, joukkuetoverit toista luokkaa, pienempiä. Emme saaneet mitään kehuja, kun voitimme, mutta saimme kaiken kritiikin, kun hävisimme. Michael saattoi heittää huonosti, luopua pallosta monta kertaa, mutta mediassa ja kaikkien keskuudessa hän oli yhä "virheetön Jordan", Pippen toteaa.

– Siinä olin 55-vuotiaana ja katsomassa, kuinka meitä nöyryytettiin taas. Sen eläminen ensimmäisen kerran oli jo tarpeeksi loukkaavaa, Pippen sanoo.

Pippen lopetti NBA:ssa vuonna 2004. Suomessa saatiin vuonna 2008 ihastella Pippenin suorituksia, kun hän pelasi kaksi ottelua Torpan Poikien paidassa.

Lue myös:

    Uusimmat