Michael Jordan murtuu kyyneliin puolustaessaan toimintaansa – joukkuetoverit pelkäsivät supertähteä: "Ollaanpa nyt rehellisiä, hän oli kusipää"

Michael Jordania vastaan pelaaminen oli viheliäistä NBA:ssa 1980- ja 1990-luvuilla. ESPN:n tuoreen dokumenttisarjan The Last Dancen viimeisimpien jaksojen perusteella supertähden joukkuetoverina saattoi olla ainakin ajoittain vieläkin rankempaa.

Äärimmäisen kilpailuhenkisenä pelaajana tunnettu Jordan ei säästellyt joukkuetovereitaan harjoituksissa tai otteluissa, vaan jakeli heille iskuja, niin fyysisiä kuin verbaalisiakin.

– Me olimme hänen joukkuetovereitaan ja me pelkäsimme häntä. Se oli vain pelkoa, Chicago Bullsin ex-pelaaja Jud Buechler kuvailee dokumentissa.

Bullsissa niin ikään pelannut Will Perdue ilmaisee asian vielä tylymmin.

– Ollaanpa nyt rehellisiä, hän oli kusipää. Hän oli ääliö. Hän ylitti rajan lukuisia kertoja, Perdue kertoo.

– Mutta kun aikaa kuluu, ja katsoo taaksepäin, mitä hän yritti saavuttaa, hän oli helvetinmoinen joukkuetoveri.

Perduen ja myös Jordanin itsensä mukaan hän halusi saada ärsyttämällä ja provosoimalla parhaan irti pelitovereistaan – jokaisissa harjoituksissa ja joka ikisessä ottelussa.

– Hänen teoriansa oli, että jos ei kestä hänen antamaansa painetta, ei kestä paineita NBA:n pudotuspeleissä. Niinpä hän soitti suutaan harjoituksissa ja otti kavereita kohteikseen. Hän haastoi kundeja, Steve Kerr luotaa.

Dokumenttisarjan kahdeksannessa jaksossa käydään läpi tapausta, jossa Kerr joutui Jordanin kanssa nyrkkitappeluun kesken harjoitusten. Se lopulta lähensi kaksikon välejä.

Bullsissa pelannut BJ Armstrong sanoo, ettei Jordan yksinkertaisesti kyennyt olemaan mukava ihminen. Ei sillä mentaliteetilla, jolla hänet oli varusteltu.

– Hänen ympärillään olisi ollut hankalaa olla, jos ei todella rakastaisi koripallon pelaamista. Hän on hankala.

Jordan murtuu kyyneliin puolustaessaan omaa armottomuuttaan. Hänen mukaansa voittamisella ja johtajuudella oli hintansa.

– Sellainen minä olen. Niin minä pelasin sitä lajia. Se oli mentaliteettini. Jos ei halua pelata sillä tavalla, älä pelaa sillä tavalla, Jordan linjaa silmät kosteina.

Kuusi NBA-mestaruutta 1990-luvulla voittaneesta Jordanista kertovan ESPN:n dokumenttisarjan kaksi viimeistä jaksoa julkaistaan viikon kuluttua.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja