Michael Jordan aiheutti NBA-tähdelle poikkeuksellisia tuntemuksia – "Se oli oikeasti pelottavaa"

NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi kahdesti urallaan valittu Steve Nash piti Michael Jordanin kohtaamista koripalloparketilla pelottavana. 

Jordan ja hänen edustamansa Chicago Bulls ovat olleet viime viikkoina otsikoissa The Last Dance -dokumenttisarjan myötä. Se kuvaa Jordanin ja Bullsin nousua suuruuteen ja esittää ennennäkemätönsä materiaalia joukkueen sisältä kaudella 1997-1998. 

Jordan, 57, nousi NBA:n kirkkaimmaksi tähdeksi 80-luvun lopulla, ja hänen merkityksensä liigalle oli valtava. Uskomaton taituruus ja loputon kilpailuhenkisyys tekivät Jordanista suorastaan pelottavan yhdistelmän.  

Vuosina 2005 ja 2006 NBA:n MVP-palkinnon saanut Nash kertoi Jordan-kokemuksistaan All The Smoke -podcastissa. 

– Siihen aikaan emme päässeet niin lähelle pelaajia Instagramin ja YouTuben avulla, puhumattakaan otteluiden seuraamisesta paikan päällä, joten MJ:n (Jordanin) ottelut oli nähtävä televisiosta, Nash muistelee. 

Nash pelasi NBA:ssa samaan aikaan Jordanin kanssa vuosina 1996-1998 ja 2001-2003. 

– Häntä vastaan pelaaminen erosi kaikkiin muihin kohtaamiini vastustajiin verrattuna siinä, että se oli oikeasti pelottavaa. En ole koskaan nähnyt liigan olevan tavallaan peloissaan pelaajan takia tai kunnioittavan pelaajaa niin paljon, kanadalainen jatkaa. 

Jordanista ja Bullsista kertovan dokumenttisarjan seuraavissa jaksoissa keskitytään ohjaaja Jason Hehirin mukaan siihen, millaista oli pelata Jordanin kanssa ja tätä vastaan. 

Lähde: CBS Sports

Lue myös:

    Uusimmat