Mainos

Suomessa vieraillut YK:n pääsihteeri vetosi kehitysavun puolesta

Suomessa vieraillut YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kiittelee Suomea pakolaiskriisin hoidossa, mutta muistuttaa kuitenkin myös lähtömaissa tehtävän työn tärkeydestä.

– Kehotan Suomea jatkamaan vahvaa perinnettä kehitysavun jakajana. Arvostan Suomen hallituksen ja kansan anteliaisuutta ja pyydän teitä vaikeista taloudellisista ajoista huolimatta toimimaan ihmisyyden puolesta, pääsihteri sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Sisäministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan pääsihteeri ei puhunut juuri Suomen kehitysavun leikkauksista. Orpo kävi yhdessä pääsihteerin kanssa kierroksella Vantaalla Auramon vastaanottokeskuksessa.

– No ei minusta Suomea siinä erityisesti soimattu, mutta yleinen huoli oli siitä, että meidän ja koko kansainvälisen yhteisön ja Euroopan pitäisi tehdä paljon enemmän näissä lähtömaissa auttaaksemme, mutta se vaatii tietenkin rahaa.

Pääsihteeri Ban tietää mistä puhuu, sillä hän itse oli 6-vuotias Korean sodan syttyessä. Hänen perheensä joutui tuolloin jättämään kotinsa ja pakenemaan vuoristoalueelle, ei tosin toiseen maahan.

– Muistan edelleen, että se oli YK joka tuli ja jakoi meille kaiken sen mitä tarvitsimme. Muuten en olisi seisomassa tässä YK:n pääsihteerinä, Ban Ki-moon sanoi.

YK:n pääsihteerin toi kesken Pariisin ilmastokouksen kiireiden Suomeen täällä järjestetty YK-jäsenyyden 60-vuotisjuhla, jossa hän oli pääpuhujana.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) ilmoitti Finlandia-talolla järjestetyssä juhlassa, että Suomi hakee YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseneksi kaudelle 2022–2024.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.