Suomessa on todettu viikonloppuna 22 217 uutta koronatartuntaa, 3. rokoteannoksien määrä nousi eilisestä yli 43 000:lla

Näin eri koronavarianttien oireet eroavat toisistaan 3:06
Näin eri koronavarianttien oireet eroavat toisistaan.

Suomessa on raportoitu 22 217 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Luvussa ovat mukana viikonlopun aikana raportoidut tartunnat.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 108 087 koronatartuntaa, mikä on 47 763 tartuntaa enemmän kuin tätä edeltävien kahden viikon aikana.

THL on kuitenkin korostanut sitö, etteivät tartuntaluvut ole täysin vertailukelpoisia aiemmin seurattuihin lukuihin, sillä kaikille koronaoireisille ei enää suositella viralliseen testiin menemistä, jos siihen ei ole erityistä syytä.

Yhteensä Suomessa on todettu pandemian aikana runsaat 393 000 koronavirustartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuus lähentelee jo 2 000:ta

Koronaviruksen valtakunnallinen ilmaantuvuus on yhä nousussa. Ilmaantuvuusluku on nyt 1 986 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohti. Edellisellä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuusluku oli 1 109.

Sairaalahoidossa on THL:n tietojen mukaan 701 koronapotilasta, mikä on 29 enemmän kuin perjantaina. Heistä tehohoidossa on 63 potilasta, mikä on kaksi enemmän kuin perjantaina.

Koronaan liittyviä uusia kuolemantapauksia on vahvistettu 29. Yhteensä koronaan liittyviä kuolemia on todettu Suomessa 1 753.

Pääministerin Marinin mukaan keinot epidemian taltuttamiseksi on käytetty – koronastrategiaa päivitetään 6:34
Pääministeri Marinin mukaan keinot epidemian taltuttamiseksi on käytetty – koronastrategiaa päivitetään.

Annettujen kolmansien rokoteannoksien määrä nousi eilisestä runsaalla 43 000:lla

Koronarokotteen kolmannen annoksen on Suomessa saanut nyt yli 1,9 miljoonaa ihmistä eli 40,3 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä, THL kertoo.

Määrä on kasvanut eilisestä runsaalla 43 000:lla. Kolmesti rokotettujen osuus koko väestöstä on nyt 35,5 prosenttia.

Toisen annoksen ottaneita on vajaat 4,1 miljoonaa, mikä on 84,8 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Kahdesti rokotettujen osuus koko väestöstä on THL:n mukaan nyt 74,6 prosenttia.

Ensimmäisen rokotteen ottaneita on puolestaan 4,2 miljoonaa eli 88,2 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Ainakin kerran rokotettujen osuus koko väestöstä on nyt 77,7 prosenttia.

Potilastietojärjestelmän tiedonsiirron korjaustoimenpiteiden vuoksi Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän ja Pornaisten rokotetiedoissa esiintyy puutteita, minkä vuoksi ilmoitetut rokotusmäärät ovat todellisuutta pienempiä.

Rokotuksia laajennettiin joulukuun loppupuolella myös lapsiin viidestä ikävuodesta alkaen. Perheet voivat halutessaan hankkia rokotuksen myös 5–11-vuotiaille.

Lue myös:

    Uusimmat