Mainos

Lehti: Suomessa potilailta aiheettomasti hampaita poistanut hammaslääkäri jatkaa toimintaansa Virossa

Suomessa hammaslääkärin ammatinharjoittamisoikeuden rajoituksen piirissä oleva virolainen hammaslääkäri toimii nyt Tallinnassa, uutisoi Tallinna24-verkkolehti.

Lehden mukaan hammaslääkärin vastaanotolla käy virolaisten lisäksi myös suomalaisia potilaita.

Valvira rajoitti kyseisen hammaslääkärin oikeutta harjoittaa ammattiaan helmikuussa siten, että hän saa toimia hammaslääkärin tehtävissä ainoastaan toisen, laillistetun hammaslääkärin johdon ja valvonnan alaisena.

Hammaslääkärin perustaman Meidänklinikan toiminta loppui vuonna 2015 Valviran toimesta. Asiaa Valvira perusteli potilasturvallisuuden vaarantumisella.

Meidänklinikan hammaslääkäreitä ja suuhygienistejä oli muun muassa vaadittu kirjaamaan enemmän ja kalliimpia toimenpiteitä kuin oli tehty.

Potilasasiakirjoihin oli myös kirjattu hampaiden reikiä ja paikkaamisia, joita ei ollut. Joskus poistettiin hampaita sen vuoksi, että myöhemmin olisi mahdollista laittaa implantteja, vaikka hammas olisi ollut säilytettävissä juurihoitamalla.

Nyt kyseinen hammaslääkäri jatkaa toimiaan Tallinnassa. Hän myös markkinoi verkossa klinikkansa palveluita suomalaisille terveysturisteille. 

Tallinna24:n mukaan tieto hammaslääkärin ammatinharjoittamisoikeuden rajoituksesta on mennyt tiedoksi Viron viranomaisille.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.