Suomessa keskusteltiin 130 km/h:n nopeusrajoituksesta – Yle: Ei etene kokeiluasteelle

8:05
Mitkä ovat uuden tieliikennelain olennaisimmat muutokset? Uutisaamussa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen ja MTV Uutisten autotoimittaja Ville Järveläinen.

Suunnitelmat moottoriteiden ajonopeuksien nostamisesta ovat ainakin toistaiseksi jäissä, uutisoi Yle.

Entinen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) käynnisti loppuvuodesta 2018 valmistelun, jonka tavoitteena oli nostaa Helsingin ja Tampereen välisen moottoritien nopeusrajoitusta kokeiluluontoisesti.

Ehdotus ajonopeuksien nostamisesta kesällä 130 kilometriin tunnissa kesällä ja talvella 110 kilometriin tunnissa oli peräisin loppilaiselta kansanedustajalta Timo Heinoselta (kok.), joka jätti asiasta kysymyksen hallitukselle lokakuussa 2018.

– On selvää, että jos ihmiset kokevat nopeusrajoitukset oikeudenmukaisiksi ja tarpeellisiksi, niitä myös noudatetaan paremmin, Heinonen totesi kysymyksessään.

Hanke jäi lähtökuoppiinsa

Hanketta valmisteltiin Väylävirastossa, ja kokeilun olisi ollut mahdollista alkaa kesällä 2020. Ylen tietojen mukaan suunnitelmat kuitenkin kuopattiin kaikessa hiljaisuudessa viime vuonna.

– Väylävirastossa selviteltiin alustavasti vaikutuksia, mutta hankkeen toteuttamista ei sielläkään kuitenkaan käynnistetty, Liikenne- ja viestintäministeriön liikenneturvallisuusyksikön päällikkö Elina Immonen kertoo Ylen haastattelussa.

Lähteet: Yle, Eduskunta

Otsikkoa muutettu kello 13.56, hanketta ei kuopattu, koska se ei edes käynnistynyt,

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja