Suomessa on todettu 692 uutta koronavirustartuntaa

THL:n ylilääkärillä selkeä kanta koulujen sulkemiseen:"Äärettömän tärkeää, että perus-, ylä- ja korkeakoulut saadaan pidettyä lähiopetuksessa" 2:13
Katso myös video: THL:n ylilääkärillä selkeä kanta koulujen sulkemiseen: "Äärettömän tärkeää, että perus-, ylä- ja korkeakoulut saadaan pidettyä lähiopetuksessa"

Suomessa raportoitiin tänään 692 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on raportoitu yhteensä 7  229, mikä on 3  429 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin tartuntoja oli 3  800.

Eilen raportoitiin 345 uudesta koronavirustartunnasta.

Suomessa pandemian alusta lähtien on raportoitu yhteensä 108 358 tartuntaa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on koko Suomessa kahden viikon ajalta yli 130 sataatuhatta asukasta kohden. Edellisellä kahden viikon jaksolla luku oli noin 69.

Suurinta ilmaantuvuus on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (211), Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (178) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä (147). Luvut ovat pyöristettyjä.

Vankien rokotuskattavuus heikohkoa

Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut nyt THL:n mukaan noin 3,68 miljoonaa ihmistä eli 66,2 prosenttia Suomen väestöstä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut 35,2 prosenttia, eli noin 1,95 miljoonaa ihmistä.

Rikosseuraamuslaitos (Rise) kertoi tänään, että vankien rokotushalukkuus on muuta väestöä alhaisempaa. Noin 50 prosenttia vangeista olisi halukkaita ottamaan vapaaehtoisen rokotteen.

Risen mukaan vankien rokotuskattavuus on 20–50 prosenttia ensimmäisen rokotteen osalta ja enintään kuusi prosenttia kahden rokotteen osalta. Kontaktien välttäminen vankilaympäristössä on jatkossakin välttämätöntä heikon rokotuskattavuuden ja myös vankien runsaan vaihtuvuuden vuoksi.

Ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla todettu tartuntarypäs

Kainuun sote tiedotti aiemmin tänään, että yhdestä ulkomaalaisten marjanpoimijoiden ryhmästä yli puolella on todettu koronatartunta.

Ryhmään kuuluu yhteensä 74 ihmistä ja tartunta on heistä 44:llä. Tartunnat todettiin eilen tehdyllä pikatestillä.

Ryhmä leiriytyy Kainuun ulkopuolella, ja tartunnanjäljitys hoidetaan leirin sijainnin perusteella.

Tartuntojen piiriin kuuluvan ryhmän henkilöt on asetettu eristykseen tai karanteeniin. Ulkopuolisiin ei ole syntynyt tartuntojen leviämiseen mahdollistavaa kontaktia.

Kainuun soten mukaan poimijat voivat vointinsa salliessa jatkaa työskentelyä eristyksessä tai karanteenissa, mutta heidän tulee huolehtia siitä, ettei kontakteja ulkopuolisiin synny. Kainuun sote toteaa, että virus ei voi levitä poimittujen marjojen mukana.

Lue myös:

    Uusimmat