Suomessa myyty vaarallinen matka-adapteri voi aiheuttaa sähköiskun – käyttö kehotetaan lopettamaan heti

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes kertoo Suomen markkinoilta löytyneen vaarallisen matka-adapterin, joka voi rakenteellisen vian vuoksi aiheuttaa sähköiskun käyttäjälleen.

Celly UTC01 Multicharger 4 in 1 -adapteri on määrätty poistettavaksi markkinoilta ja kerättäväksi pois kuluttajilta. ”Jos olet ostanut kyseisen tuotteen, lopeta heti sen käyttö ja palauta liikkeeseen!” kehottaa Tukes.

Matka-adapterin turvallisuuspuutetta kuvataan vakavaksi ja harvinaiseksi. ”Adapterin rakenteellisen vian vuoksi sen europistotulppaosan ja USA- tai UK-pistotulppaosan tapit voivat olla yhtä aikaa jännitteisiä ja kosketeltavissa. Tällöin käyttäjä voi saada sähköiskun koskettaessaan pistorasiassa olevaa adapteria”, Tukesin ylitarkastaja Seppo Niemi kertoo.

Tukes on ollut yhteydessä adapterin maahantuojaan (Celly Nordic Oy) ja määrännyt, että laitteen myynti lopetetaan välittömästi ja tuotteet kerätään pois myymälöistä. Adapteri on lisäksi määrätty palautusmenettelyyn, eli kerättäväksi pois loppukäyttäjiltä asti. Tukes kehottaa adapterin ostaneita kuluttajia lopettamaan tuotteen käytön välittömästi ja palauttamaan sen liikkeeseen.

Adapteria on ollut myynnissä DNA -kaupoissa ja verkkokaupassa.

Lisätietoja löytyy Tukesin markkinavalvontarekisteristä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja