Yli 20 vuotta ulkomailla asuneen Linda Lampeniuksen lapset eivät puhu suomea: "Se on sääli"

Linda Lampenius, mikä on hauskin muisto Linda-siideristä? 1:28

Viulisti Linda Lampenius nähdään tänään tiistaina kello 22.35 Peter Nymanin vieraana MTV3-kanavalla. Yli 20 vuotta ulkomailla asunut Lampenius kertoo tuntevansa haikeutta aina käydessään Suomessa.

Suomalaisviulisti Linda Lampenius, 48, vierailee tänään tiistaina 27. maaliskuuta Peter Nymanin Peter Nyman-ohjelmassa. Lampenius puhuu muun muassa siitä, että viulistina hänellä riittää keikkoja ulkomailla, mutta koti-Suomessa ei.

Lampenius on asunut ulkomailla vuodesta 1997 lähtien.

– On ihanaa olla Suomessa! Käyn täällä nykyään muutaman kerran vuodessa. Tulee haikea olo ja melkein kyynel silmään, kun käyn Suomessa. Olen asunut melkein puolet elämästäni poissa Suomesta, Lampenius kertoo MTV.fille.

Linda Lampenius asuu perheineen Ruotsin pääkaupunki Tukholmassa. Hän on naimisissa juristi Martin Cullbergin kanssa ja parilla on vuosina 2009 ja 2013 syntyneet lapset.

– Lapset kasvavat kovaa vauhtia! Kun käyn Suomessa, minulta kysellään, että puhuvatko lapseni suomea. Eivät he puhu. Se on sääli, mutta minun oma äidinkieleni ei ole suomi vaan ruotsi, niin suomen opetteleminen ei ole tuntunut luonnolliselta. Jos asuisimme Suomessa, lapset olisivat varmasti suomenkielisessä koulussa, Lampenius sanoo.

– He rakastavat kyllä Suomea. Meillä on äidin puolelta sukua monta sataa vuotta suvussa ollut maatila Lapinjärvellä, jossa olemme aina, kun tulemme Suomeen. Siellä olen ollut navetassa ja heinäpellolla töissä nuorena.

Lampenius soittaa viulua päivittäin. Hän esiintyy tällä hetkellä muutaman kerran kuukaudessa, sillä hän kirjoittaa parhaillaan elämäkertakirjaa.

Katso artikkelin yläosassa videolta, mikä on Linda Lampeniuksen hauskin muisto liittyen 1990-luvun lopulla lanseerattuun Linda-siideriin!

Linda Lampenius Peter Nymanin haastateltavana Nyman-ohjelmassa MTV3-kanavalla kello 22.35 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat