Mainos

Suomessa elokuvafestareita joka makuun

Suomessa järjestetään vuosittain kymmeniä elokuvafestivaaleja. Tänään alkava Helsinki Film Festival eli Rakkautta ja anarkiaa kuuluu maamme suurimpiin elokuvatapahtumiin. Mutta löytyykö kaikille, pienille erikoisfestivaaleillekin omat profiilinsa ja yleisönsä?

Suomen elokuvasäätiön tuotantojohtaja Erkki Astalan mielestä ilmiö on kansainvälinen: -Voi sanoa että elokuvafestivaaleja on, pienempiä ja suurempia, perustettu joka puolella Eurooppaa 90-luvun aikana. Niiden määrä on kasvanut kaikissa maissa.

Tampereen lyhytelokuvajuhlien ja Oulun lastenelokuvafestivaalien linjat määrittyvät jo nimiensä kautta. Sodankylän ohjelmisto on sekoitus klassikoita ja uutta elokuvaa. Espoo Cine profiloituu eurooppalaiseen tuotantoon - ja Rakkautta ja anarkiaa luottaa sekä otsikkoonsa että aasialaiseen elokuvaan. -Kyllä mä uskon, että niille jokaiselle yleisöä löytyy. Jotkut innokkaimmat elokuvanharrastajat varmaan käy näissä kaikissa, mutta jokaisella on myös oma yleisönsä, sanoo Astala.

Festivaali pitää Euran elokuvateatterin elossa

Monet pienemmät festivaalit rakentuvat erilaisten teemojen, lajityyppien tai ohjaajien ympärille. Joskus profiilia tärkeämpää voi olla missio. Vastikään 10-vuotisjuhliaan viettänyt Euran elokuvatapahtuma syntyi aikoinaan halusta pelastaa paikallinen elokuvateatteri, Kauttuan kuva.

-Meillä oli aikamoinen hätä täällä Eurassa. Näytti siltä, että Kauttuan kuva, joka on kuitenkin jo vuodesta 1955 täällä toiminut, oli kuolemaisillaan. Ja sitten oikeestaan muutama ihminen innostui, että nyt täytyy ruveta tekemään jotakin, kertoo Euran kunnan kulttuurisihteeri Sirpa Wahlqvist. Missio onnistui ja samalla Euran elokuvatapahtuma jäi elämään.

Kauttuan kuvan omistaja Tero Vall on tyytyväinen: -Kerran kun ihmiset tulee, ne tulee helposti toisenkin kerran. Ja aina teatteri tulee julkisuuteen tämän tapahtuman mukana.
(MTV3)

Rakkautta ja anarkiaa: http://www.hiff.fi/

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.