Suomenlinnassa 20 vuotta asunut Ida kokee jatkuvasti selittämättömiä asioita kotonaan: "Pelotti ihan mielettömästi"

0:22
Aavedata-ryhmä etsii yliluonnollisia ilmiöitä Suomenlinnasta

Suomenlinnassa pitkään asunut kirjailija Ida Lindström todistaa kodissaan jatkuvasti outoja tapahtumia. 

Aaveiden jäljillä tuo suomalaisten yliluonnollisten ilmiöiden tutkimuksen televisioruutuihin. Ohjelman keskiössä on Aavedata, joka on yliluonnollisten ilmiöiden tutkimusryhmä, jonka ytimessä ovat veljekset Jupe ja Marko Keskitalo.

Sarjan viimeisessä jaksossa Aavedata-ryhmä vierailee Suomenlinnassa Helsingissä tutkimassa sen historiaa sekä siellä koettuja outoja ilmiöitä. Ryhmä tapaa Kohtalona Suomenlinna -kirjan kirjoittaneen Ida Lindströmin, joka on asunut Suomenlinnan saarella jo yli kaksikymmentä vuotta. 

Lindström kertoo, että hänen kotonaan tapahtuu jatkuvasti jotain kummallista ja arvelee, että syynä tähän saattaa olla jonkinlainen yliluonnollinen ilmiö. 

– Meillä täällä asustelee joku, silloin tällöin heidän läsnäolonsa pilkahtaa, Lindström toteaa. 

Nainen kertoo, että myös hänen tyttärensä on todistanut kotona erittäin outoja ja jopa pelottavia asioita. Yksi tapaus sattui kerran, kun Lindströmin tytär oli puhunut huoneessaan puhelimessa poikaystävänsä kanssa ennen nukkumaanmenoa. 

– Yhtäkkiä oven kahva meni alas ja ovi aukeaa ja sitten tosi raskaat askeleet tulee siihen sängyn viereen. Niin, että se poikaystävä kuulee ne sinne puhelimeen, Lindström kertaa. 

Muutama päivä tapahtuneen jälkeen kyseinen poikaystävä tuli Lindströmien taloon yökylään. Lindströmin mukaan kaksikon ollessa nukkumassa oli roikkumassa ollut suuri metalliesine alkanut hakata seinään rytmikkäästi. 

– Nuoria pelotti ihan mielettömästi ja he eivät uskaltaneet edes sitten laittaa valoa päälle, kun pelotti niin kovasti. Ja kun me istuttiin hänen kanssaan tuossa keittiön pöydän ääressä niin hän kertoi mulle nämä tapahtumat. Ja silloin meidän tiskiharja roikkui tuossa tiskikaapin ritilässä ja yhtäkkiä se sinkoutui seinään mielettömällä pamauksella, Lindström kertoo. 

Aaveiden jäljillä torstaisin Subilla klo 22!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja