Suomen Yrittäjien kysely: Lähes puolet työllisistä pitää eläkeputken poistoa huonona päätöksenä

4:30
Eläkeputki poistuu vaiheittain vuodesta 2023 lähtien.

Lähes puolet eli 44 prosenttia työllisistä pitää eläkeputken poistoa huonona päätöksenä, ilmenee Suomen Yrittäjien (SY) teettämästä kyselystä.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus päätti loppuvuodesta, että mahdollisuus työttömyysturvan lisäpäiviin eli niin sanottu eläkeputki poistuu asteittain vuodesta 2023 alkaen. Muutoksella pyritään kohentamaan työllisyyttä.

SY:n kyselyssä eläkeputken poistoa pitää hyvänä päätöksenä 19 prosenttia vastaajista. 38 prosenttia ei osannut arvioida hallituksen päätöstä puoleen tai toiseen.

Enemmistö eli 59 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että työttömyysturvaa pitäisi porrastaa siten, että se kannustaisi enemmän ottamaan vastaan työtä.

SY:n toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan viesti on selvä. Hän odottaa, että hallitus edistää työttömyysturvan porrastamista tänä keväänä puoliväliriihessä.

Vastaajista 25 prosenttia vastusti työttömyysturvan porrastamista. 16 prosenttia ei osannut ottaa kantaa asiaan.

–  Työttömyysturvan porrastuksella on yllättävän vahva työelämässä olevien tuki. Työttömyysturvan porrastus on myös tutkitusti tehokas keino lisätä työllisyyttä. Sitä ei voi olla käyttämättä, kun hallitus tekee työllisyystoimiaan, Pentikäinen sanoo tiedotteessa.

Kantar TNS:n tekemään kyselyyn vastasi 1  061 työelämässä olevaa suomalaista. Kyselyn kohderyhmä on poimittu valtakunnallisesta nettipaneelista. Kysely tehtiin 30.12.2020–6.1.2021.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja