SK: Yli puolet hyväksyisi ansiosidonnaisen porrastamisen – työttömyyspäiväraha pienenisi työttömyyden pitkittyessä

Hieman yli puolet suomalaisista hyväksyisi ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan porrastamisen, kertoo Suomen Kuvalehden teettämä kysely.

Siihen vastanneista 54 prosenttia kannattaa porrastusta niin, että summa olisi alussa nykyistä suurempi ja pienenisi työttömyyden pitkittyessä. Noin joka kolmas  eli 36 prosenttia pitää ajatusta huonona.

Portaittaisen mallin hyväksyy 74 prosenttia kokoomuslaisista, 62 prosenttia keskustalaisista ja 60 prosenttia vihreistä. Sosiaalidemokraateista sitä kannattaa 54 ja perussuomalaisista 48 prosenttia. Ainoastaan vasemmistoliiton äänestäjistä selvä enemmistö vastustaa porrastusta.

Keino työllisyystavoitteen saavuttamiseksi?

Yrittäjistä ja johtavassa asemassa olevista porrastusta kannattaa yli kaksi kolmasosaa. Sen sijaan työttömistä vain joka neljäs on sitä mieltä, että ansiosidonnaisen turvan taso voi olla alempi, kun työttömyys pitkittyy, SK kertoo.

Työttömyysturvan porrastusta on tarjottu yhdeksi keinoksi, jonka avulla Antti Rinteen (sd.) hallitus voisi saavuttaa tavoitteeksi asettamansa 75 prosentin työllisyysasteen vuoteen 2023 mennessä.

Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten noin tuhatta 15–79-vuotiasta suomalaista syys-lokakuun vaihteessa. Virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

    Uusimmat