STTK:n kysely: Enemmistö suomalaisista tyrmää ansiosidonnaisen ehtojen kiristämisen

Järjestö katsoo, että kovat keinot työllisyyden parantamiseksi eivät kyselyn perusteella nauti kansalaisten luottamusta.

Enemmistö suomalaisista tyrmää ansiosidonnaisen työttömyysturvan ehtojen kiristämisen, selviää toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n teettämästä kyselystä.

Kyselyssä lähes 60 prosenttia vastaajista suhtautui ehtojen kiristämiseen erittäin tai jokseenkin kielteisesti.

Erittäin tai jokseenkin myönteisesti asiaan suhtautui vajaat 30 prosenttia vastaajista.

Enemmistö suhtautui kielteisesti myös hallituksen ehdotukseen ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisesta. Myönteisesti siihen suhtautui vajaat 30 prosenttia vastaajista.

STTK:n Aula Researchilla teettämään kyselyyn vastasi syyskuussa yli 2  000 suomalaista.

Koulutus ja osaamisen kehittäminen avuksi

Kyselyssä kartoitettiin myös vastaajien näkemyksiä siitä, mitä keinoja työllisyysasteen nostamiseksi tulisi heidän mielestään käyttää. Kolme eniten kannatusta saanutta keinoa olivat koulutus ja osaamisen kehittäminen, osatyökykyisten työllistymisen parantaminen ja työhyvinvoinnin lisääminen.

Kyselyssä esillä olleista vaihtoehdoista vähiten kannatusta sai sosiaaliturvan heikentäminen.

STTK katsoo kyselyn osoittavan, että kovat keinot työllisyyden parantamiseksi eivät nauti kansalaisten luottamusta, vaan he kaipaavat inhimillisyyttä ja pehmeämpiä keinoja.

–  On hienoa huomata, miten suomalaiset edelleen luottavat koulutuksen ja osaamisen kehittämisen voimaan. Ne ovat olleet ja ovat suomalaisen yhteiskunnan ja kilpailukykymme merkittävin kivijalka, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat