Sipilä: Pakkolakipaketista voidaan luopua – neuvottelut jatkuvat huomenna

Pääministeri Juha Sipilä kertoo, että hallituksen kilpailukykypaketista voidaan luopua työmarkkinajärjestöjen esityksen synnyttyä.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan työmarkkinajärjestöjen sopimusluonnos täyttää kilpailukykytavoitteen sen verran hyvin, että lakisääteisestä kilpailukilpailukykypaketista voidaan luopua.

– Kilpailukykyosuus näyttäisi olevan sen suuruinen, että se korvaa hallituksen oman paketin, Sipilä kertoo hallituksen tiedotustilaisuudesta.

Tarkat laskelmat siitä, kuinka suuri vaikutus sopimuksella olisi kilpailukykyyn, selviävät ensi yön aikana.

Hallituksella kysymyksiä paikallisesta sopimisesta

Huomenna hallitus tapaa työmarkkinajärjestöt. Sipilä toteaa, että paikallisesta sopimisesta täytyy vielä keskustella.

– Meillä on vielä tarkentavia kysymyksiä ja käymme ne huomenna osapuolten kanssa läpi. Haluamme tietää, mitä paikallinen sopiminen käytännössä tarkoittaa.

Työmarkkinajärjestöjen sopimusluonnosta ei ole vielä hyväksytty ja tarkennuksia kaivataan vielä, mutta Sipilä kertoo suhtautuvansa esitykseen positiivisesti.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb myöntää, ettei kilpailukykypaketti ehkä yksinään riitä julkisen talouden tasapainottamiseen ja työllisyystavoitteen saavuttamiseen.

– Käytämme erilaisia instrumentteja, joissa työmarkkinasopimus on yksi osa, Stubb toteaa.

– Haemme ratkaisua, joka parantaa Suomen työllisyystilannetta. Keinot sille, mitä syntyy muodostuvat paikallisesta sopimuksesta ja toimenpiteistä, jotka poistavat kannustinloukkuja nykyisestä järjestelmästä. 

Lue kilpailukykysopimusluonnos kokonaisuudessaan täältä.

4:07

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja