Suomen yleisurheilukomeetta venyi kovissa oloissa: "Pää kesti"

Katso video: Jessica Kähärä tuoreessa haastattelussa yleisurheilun EM-joukkuekilpailusta.

Jessica Kähärä jatkoi upeita kilpailusuorituksiaan yleisurheilun Euroopan joukkuemestaruuskilpailun pituushypyssä Puolan Chorzow'ssa. 21-vuotias komeetta ponkaisi 634 kahdella eri hypyllä, ja kummallakin suorituksella vieläpä reiluun vastatuuleen. Suomalainen sijoittui sunnuntain kisassa kahdeksanneksi.

Ennätyksiään tänä vuonna niin pika-aidoissa, pituushypyssä kuin kolmiloikassakin tuon tuosta uusiksi latonut Kähärä kisasi pituudessa nyt toista kertaa tällä ulkokaudella. Mikkelin Kilpa-Veikkojen urheilija jäi vain 13 senttiä 7. kesäkuuta Jyväskylässä hyppäämästään pituusennätyksestä 647.

Suomalaisen tulos Puolassa oli vielä kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen 614, ja hänen kilpailunsa olisi päättynyt ilman tulosparannusta kolmanteen yritykseen. Kähärä onnistui kuitenkin leiskauttamaan 1,4 sekuntimetrin vastatuulessa 634 ja paikka seuraaville kierroksille sinetöityi.

Oli kyllä ihan hyvä kisa. Olen tyytyväinen tulokseen. Tiukassa paikassa kolmannella kierroksella sain 634 hypättyä ja pääsin jatkokierroksille, mikä oli minun tavoitteeni tänne lähtiessä. Sain vielä toistettua saman tuloksen uudestaan, Kähärä kertasi puhelimitse.

Tiukalla hetkellä täytyi Kähärän sanoin "vain luukuttaa täysillä ja toivoa, että tulee ihan hyvä hyppy".

– Sieltä se tulikin. Olen iloinen, että pää kesti kovassa paikassa ja sain hienon tuloksen tästä.

Ranskan Hilary Kpatcha voitti kisan tuloksella 675.

"Harmittaa, että vastaiseen hypättiin"

Kilpailun aikana puhalsi pääsääntöisesti vastatuuli. Sitä oli kahdeksanneksi sijoittuneelle Kähärälle jokaisella hänen viidestä yrityksestään.

– Vähän harmittaa, että vastaiseen hypättiin. Minulla oli varmaan porukan kovimmat vastaiset noissa hypyissä, puoltatoista metriä sekunnissa melkein vastaista. Se ei ole mikään helppo paikka hypätä. Joutuu vauhdissa aika paljon puskemaan eikä saa sellaista rentoutta siihen. Siihen nähden olen kyllä tosi tyytyväinen tuohon tulokseen.

Kähärän kolmannen kierroksen 1,4 sekuntimetrin vastatuuli oli kisan suurin lukema. Samaa vastaista oli tarjolla kierrosta aiemmin Kreikan Vasiliki Chaitidoulle

Kähärä sivusi kisan parastaan 634 viidennellä kierroksella, sillä kertaa 1,2 sekuntimetrin vastaisessa. Molemmat hänen pisimmät suorituksensa olivat hänen silminsä samanmoisia.

– Mikään mitattu hyppy ei ollut minun mielestäni mikään nappihyppy, ne lähtivät ehkä puolesta välistä lankkua. Siinä tuli vähän tasoitusta annettua, mutta ihan hyvältä ne tuntuivat ja juoksu kulki niin hyvin mitä tuohon vastaiseen voi kulkea.