Suomalainen keihäänheittäjä kiskoi uudet ennätyslukemat – maailman ykkönen taipui

Katso tästä, miten Anni-Linnea Alanen heitti uuden ennätyksensä.

Anni-Linnea Alanen paiskasi ennätyksensä uuteen uskoon ja otti kovia päänahkoja yleisurheilun Euroopan joukkuemestaruuskilpailun keihäänheitossa Puolan Chorzow'ssa. 

20-vuotias Alanen sijoittui keihäskisassa neljänneksi uudella ennätystuloksellaan ja alle 23-vuotiaiden Suomen ennätyksellä 59,69. Hänen aiempi rekordinsa ja nuorten SE oli 59,52 vuodelta 2021. 

Suomalainen teki ennätyksensä Puolassa kilpailun kolmannella kierroksella tiukassa paikassa – Alanen oli karsiutumisvaarassa seuraavilta kierroksilta kahdeksan parhaan joukosta kisan yhdeksännellä sijalla. Avausheitto oli epäonnistunut ja Alasen paras ennen kolmatta kierrosta oli toisen kierroksen tulos 54,15.

– Aika tahmeasti lähti kisa liikkeelle. Se oli vähän jännittämistä ja puristamista, Alanen kertoi puhelimitse, mutta lisäsi fiiliksensä olleen kuitenkin koko ajan hyvä.

Alanen kuvaili lähteneensä itsevarmalla asenteella kolmanteen heittoonsa. Hän kävi sitä ennen valmennuksen kanssa läpi, että "jalkojen pitää tulla kunnolla loppuun asti", jotta loppuun saadaan imu eivätkä jalat jarruta vauhtia.

– Perushyvä suoritus kolmannella kierroksella ja tuli ennätys.

Näet Alasen uuden ennätysheiton ylälaidan videolta.

Heitto toimi lopussa, ja Alanen piti positiivisena seikkana, että hän ylitti 57 metriä vielä kisan viimeisillä kahdella heitollaan.

Alanen paransi nyt myös kauden kotimaista kärkitulosta, joka oli hänen nimissään ennen tämän päivän kisaa lukemin 58,19.

60 metriä kolkuttelee

Alanen onnistui jättämään Puolassa taakseen muun muassa viimevuotisen Euroopan mestarin, Kreikan Elina Tzengkon, ja maailmantilaston ykkösen, Norjan Sigrid Borgen.

Tzengko jäi viidenneksi tuloksella 59,40 ja Borge vasta yhdeksänneksi tuloksella 54,81. Borgen heittämä naisten kauden kansainvälinen kärkitulos on 66,50.

Kärkikolmikon Puolassa muodostivat Tshekin Nikola Ogrodnikova (61,75), Saksan Christin Hussong (60,05) ja Ison-Britannian Bekah Walton (59,76).

Alanen totesi 60 metrin kolkuttelevan hänelläkin "ovella".

– Toivon, että se viimeistään Espoossa nuorten EM-kisoissa tulisi. Se on tosi tärkeä paikka, Alanen viittasi heinäkuun puolivälissä käytäviin karkeloihin.

Juttua päivitetty Alasen kommenteilla kello 18.14.

Lue myös:

    Uusimmat