Suomen viranomaiset pysäyttivät Ruotsin maajoukkueen matkan – Levin maailmancupviikonloppu jää väliin karanteenin vuoksi

Ruotsin alppihiihtomaajoukkue joutui Kittilässä koronakaranteeniin, koska yhdellä joukkueen johtohenkilöistä paljastui maahantulotarkastuksessa koronavirustartunta. Ruotsalaisten karanteenista kertoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Päätös tarkoittaa, etteivät ruotsalaiset kilpaile Levin maailmancupissa viikonloppuna.

– Suomen viranomaiset ovat päättäneet karanteenista, kertoi Ruotsin alppijoukkueen johtaja Tommy Eliasson SVT:lle.

Aiemmin torstaina ruotsalaiset arvelivat, että naisten maajoukkuevalmentajan Christian Thoman positiivinen testitulos ei vaarantaisi Ruotsin joukkueen osallistumista kisoihin.

Ruotsalaiset yrittävät nyt löytää keinon, jolla joukkueen urheilijat ja muu henkilöstö pääsevät Leviltä kotiin. Naisten pujottelun maailmancupin avausviikonlopun kisapäivät ovat lauantai ja sunnuntai.

Toistaiseksi yksi ruotsalaistartunta on ainoa julkistettu koronatapaus Levillä. Keskiviikkona 180 henkilöä saapui Kittilään suoralla lennolla Zürichistä, ja heidän koronatestinsä olivat negatiivisia. Mukana oli urheilijoita ja huoltoryhmien jäseniä. Heille tehtiin pikatestit Kittilän lentokentällä.

Lue myös:

    Uusimmat