MM-hiihdoista koronapommi: Italian maajoukkue jättää kisat kesken

1:11
Trettachstüble on ollut suomalaisten suosikkiravintola Oberstdorfissa – tämä suomalaisia mäkilegendoja vilisevä vieraskirja on esillä Hiihtomuseossa Lahdessa.

Italian maajoukkue poistuu Oberstdorfin MM-kisoista koronavirustartuntojen vuoksi. Italian hiihtoliitto on vahvistanut asian ja todennut, että maajoukkue palaa kotiin urheilijoiden terveyden ja kisojen jatkumisen turvaamiseksi.

Norjalaisen Dagbladetin mukaan Italian joukkueesta olisi löytynyt yhteensä kolme koronavirustapausta. Lehden tietojen mukaan yksi tartunnan saaneista on mäkihyppääjä Jessica Malsiner. Kaksi muuta ovat joukkueen taustahenkilöitä, jotka eivät ole olleet stadionalueella.

Joukkueenjohtaja Marco Selle kertoi ruotsalaiselle Aftonbladetille, että kaksi muuta tartunnan saanutta henkilöä ovat kokkeja, jotka työskentelevät italialaisten majapaikassa. Toinen heistä antoi positiiviseen tulokseen johtaneen näytteen tiistaina aamulla, toinen tiistaina illalla.

Jälkimmäisen tartunnan käytyä ilmi Italia teki nopeasti päätöksen kotiinlädöstä. Osa joukkueesta matkusti kotiin jo tiistai-iltana, loput suuntaavat Italiaan tämän päivän aikana.

Juttua muokattu kello 12.33. Italian joukkueesta löytyneitä koronatapauksia on norjalaismedian mukaan yhteensä kolme. Ei kaksi, kuten aiemmin kerroimme. Juttua myös täydennetty Marco Sellen lausunnoilla Aftonbladetille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja