Sähkökoneiden viennin arvo nousi reippaasti lokakuussa – myös energiatuotteiden tuonti lisääntyi

2:04
Katso myös: Suomalaistakkojen vienti kasvanut rajusti

Tullin ennakkotilaston mukaan Suomen tavaraviennin arvo oli lokakuussa 6,8 miljardia euroa eli se oli runsaat 11 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tuonnin arvo nousi lokakuussa reilut 15 prosenttia vertailukuukaudesta ja oli 7,7 miljardia euroa. 

Tulli kertoo, että kauppatase oli lokakuussa 915 miljoonaa euroa alijäämäinen. Tammi- ja lokakuun välisenä aikana alijäämää on kertynyt 10,4 miljardia euroa.

Tammi-lokakuussa yhteenlaskettu viennin arvo nousi vajaat 22 prosenttia ja tuonnin arvo runsaat 32 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna. 

Puutavaran vienti väheni

Lokakuussa puutavaran viennin arvoon tilastoitiin 25 prosenttia laskua. Paperin ja pahvin vienti nousi 26 prosenttia ja paperimassan vienti 52 prosenttia viime vuoden lokakuusta.

Tullin ennakkotilastosta selviää myös, että teollisuuden koneiden ja laitteiden viennin arvo nousi lokakuussa yhdeksän prosenttia ja sähkökoneiden ja -laitteiden viennin arvo 43 prosenttia.

Energiatuotteiden viennin arvo kasvoi 30 prosenttia. Sitä vastoin raudan ja teräksen viennin arvo laski kymmenen prosenttia ja kuljetusvälineiden viennin arvo 28 prosenttia.

 Energiatuotteiden tuonnin arvo kasvoi lokakuussa 42 prosenttia. Teollisuuden koneiden ja laitteiden tuonnin arvo nousi kahdeksan prosenttia ja sähkökoneiden ja -laitteiden tuonnin arvo 16 prosenttia.

Samoin kemianteollisuuden tuotteiden tuonnin arvoon kirjattiin kasvua.

8:55
Vihtavuori: 100 vuoden matka valtion ruutitehtaasta vientiyritykseksi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja