Suomen suurin taksifirma satsaa sähköautoihin – tunnistat ne näistä komeista teippauksista

1:48

Taksi Helsingin välitysjärjestelmään tulee viisi täysin sähköllä toimivaa taksia. Ensimmäinen sähkötaksi aloitti liikennöinnin syyskuun puolessa välissä.

Pääkuvan video

Tältä näyttää Mersun ensimmäinen sähköauto EQC

Taksi Helsinki vastaa asiakkaidensa toiveisiin täydentämällä autovalikoimaansa viidellä Volkswagen e-Golf -sähköautolla.

– Me haluamme olla mukana vähentämässä liikennepäästöjä ja kehitämme jatkuvasti tulevaisuuden liiketoimintoja. Uskomme, että sähköautot ovat tulevaisuudessa isossa osassa, kertoo Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen.

Sähköautot ovat Taksi Helsingin mukaan omimmillaan nimenomaan kaupunkiliikenteessä, jossa matkat ovat lyhyitä ja nopeudet suhteellisen alhaisia. Autot ovat paitsi vähäpäästöisiä, myös lähes äänettömiä, mikä lisää asiakkaan matkustusmukavuutta. Sähköautojen määrän lisääntymiseen myötä myös latausmahdollisuudet parantuvat kovaa vauhtia.

Sähkö-Golfit on teipattu ekologisuutta ja voimanlähdettä korostavalla kuvioinnilla. Ne voi kuitenkin tunnistaa myös taksin katolla olevasta kuvusta, joissa komeilee Taksi-tekstin lisäksi Sähkö 1, Sähkö 2 ja niin edelleen.

Mikäli autot osoittautuvat kuljettajille ja matkustajille mieluisiksi, aikoo yritys hankkia niitä enemmänkin. Tällöin myös Taksi Helsingin mobiilisovellukseen voitaisiin lisätä ominaisuus, jolla asiakas saisi tilattua itselleen nimenomaan sähkötaksin.

Taksi Helsinki on Suomen suurin taksitoimija 1 340 taksillaan.

Lähde: Taksi Helsinki

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja