Suomen partiolaiset jäävät Etelä-Korean kurjankuuluisalle jamboreelle – "Jaksaminen ja tunnelma ovat hyvällä tasolla"

Satoja nuoria hoidettu kuumuuden takia partioleirillä Etelä-Koreassa – paikalla myös lähes tuhat suomalaista 2:39
Satoja nuoria hoidettu kuumuuden takia partioleirillä Etelä-Koreassa – paikalla myös lähes tuhat suomalaista

Tänä aamuna uutisoitiin, että yhdysvaltalaiset ja britit vetäytyvät kuumuudesta kärsineestä maailmanjamboreesta Etelä-Koreassa. Suomen Partiolaiset eivät ainakaan toistaiseksi aio poistua paikalta.

Järjestö kertoo tiedotteessaan, että Suomen joukkueen tilanne on toisenlainen kuin kuumuudesta merkittävästi kärsineillä Yhdysvaltain ja Iso-Britannian edustajilla.

– Osallistujien jaksaminen ja tunnelma leirissä ovat hyvällä tasolla. Suomen joukkue, kuten muut Pohjoismaat, on päättänyt toistaiseksi jatkaa leiriä normaalisti ja jäädä leirialueelle, lausunnossa sanotaan.

Tällä hetkellä Suomen joukkue arvioi palaavansa kotiin etukäteissuunnitelman mukaisesti viikon päästä lauantaina 12. elokuuta.

– Tilanteen arvioinnissa on otettu huomioon kuumuus ja leirin sääolosuhteet ja -ennusteet, leirin muut olosuhteet, osallistujien viihtyvyys leirillä ja leirialueella tehdyt parannukset.

Moitteita leiriolosuhteissa ovat paikallisten tiedotusvälineiden mukaan aiemmin keränneet muun muassa puhtaanapito sekä alkeelliset suihku- ja vessatilat. Myöskään Suomen joukkue ei ole ollut olosuhteisiin tyytyväinen.

– Leirialuetta kohennetaan kuitenkin jatkuvasti. Alueen infraa on luvattu parantaa entisestään ja alueen kehitys on jo nyt ollut päivittäin huomattavaa. Leirialueelle on saapunut paljon uutta työvoimaa ja apukäsiä, tiedotteessa sanotaan.

Suomen Partiolaiset kertoo perustaneensa päätöksensä myös asiantuntijoiden arvioihin ja yhteistyöhön Suomen suurlähetystön kanssa. 

– Mikäli tilanne muuttuu, joukkueella on olemassa suunnitelmat aikaistettua poistumista varten, tiedotteessa lausutaan.

Lue myös:

    Uusimmat