Tuhannet partiolaiset pakenevat Etelä-Korean hellepätsistä – paikalla oleva suomalainen toppuuttelee: "Paremmassa turvassa kuin Keski-Uudellamaalla"

Etelä-Korean jamboreessa oleva suomalainen: "Voisi sanoa, että olen paremmassa turvassa täällä kuin Suomessa" 3:43
Partiolainen Onni Pusa kertoo, millaiset olosuhteet leirillä on.

Suomalaiset partiolaiset eivät aio poistua kuumuudesta kärsivästä maailmanjamboree-tapahtumasta ainakaan toistaiseksi. Paikalla olevan Onni Pusan mukaan tilanne leirillä vaikuttaa pahemmalta kuin mitä se oikeasti on.

Etelä-Korean Saemangeumissa järjestettävässä maailmanjamboreessa paikalla olevan Onni Pusan, 19, mukaan tilanne leirillä ei ole niin huono kuin miltä tilanteen on annettu ymmärtää. Viime aikoina on uutisoitu siitä, kuinka leirillä kärsitään kuumuudesta.

– Kyllä mun mielestä kärpäsestä on tehty härkänen. Totta kai alkuleiristä oli vähän haasteita, ja kuumuuden kanssa on ollut totuttelua, Pusa kertoo MTV Uutisille.

Hänen mielestään tilanne vaikuttaa Suomesta seurattuna pahemmalta kuin mitä se oikeasti on.

Toki pitää juoda vettä ja pitää itsestä huolta, mutta ei tämä loppuen lopuksi eroa normaalista partioleiristä. Täällä ollaan retkeilyolosuhteissa ja on vähän kuumempi, mutta porukka on ihan hyvillä fiiliksillä ja on käynyt ohjelmissa. On ollut ihan hauskaa.

Leirisairaalaan pääsee matalalla kynnyksellä

Pusan mukaan leirillä olevat suomalaiset ovat huolehtineet syömisestä ja juomisesta. Paikalta saa myös elektrolyyttijauhetta.

Hän kertoo, että Suomen joukkueella on tapahtumassa oma lääkäri, joka pitää tarvittaessa leiriläisistä huolta. Paikalla olevat voivat myös mennä tarvittaessa leirisairaalaan eli ensiapupisteelle matalalla kynnyksellä.

Jollain oli ollut vähän huonompi olo ja lääkäri oli löytynyt paikalle alle viidessä minuutissa! Voisi sanoa, että olen paremmassa turvassa täällä kuin vaikka kotiseudulla Keski-Uudellamaalla, missä on aika pitkät jonot, Pusa sanoo.

Yhdysvaltalaiset ja brittiläiset leiriläiset ovat päättäneet vetäytyä maailmanjamboreelta. Brittiläisiä partiolaisia on jamboreella noin 4 000 ja yhdysvaltalaisia noin 1 500, kertoo yhdysvaltalaislehti The New York Times.

Brittiläiset lähtevät helpottaakseen painetta leiripaikalla ja yhdysvaltalaiset kertoivat lähtevänsä sään sekä leirialueen olosuhteiden vuoksi.

Pusa ei ymmärrä heidän päätöstään.

Me ollaan ruotsalaisen kollegan ja monien suomalaisten kanssa naureskeltu, että on se jännää, että yhdysvaltalaiset ja britit, jotka ovat aika paljon etelämmässä kuin vaikka Suomi ja Ruotsi, niin heille tulee niin jäätävän kuuma, että pitää lähteä.

Pusan mukaan myös osa muista maista tulleista leiriläisistä harkitsee kotiin lähtöä. Hänen mukaansa suurin osa leiriläisistä on kuitenkin jäämässä tapahtumaan.

Suomen Partiolaisten mukaan Etelä-Koreassa järjestettävälle maailmanjamboreelle osallistuu yhteensä noin 43 000 partiolaista ympäri maailmaa. Suomalaisia osallistujia jamboreella on 900.

Lue myös:

    Uusimmat