Partiolaiset korventuvat jättileirillä Etelä-Koreassa: Mukana lähes tuhat suomalaista – Tilannetta verrattu Squid Gameen

Satoja nuoria hoidettu kuumuuden takia partioleirillä Etelä-Koreassa – paikalla myös lähes tuhat suomalaista 2:39
Satoja nuoria hoidettu kuumuuden takia partioleirillä Etelä-Koreassa – paikalla myös lähes tuhat suomalaista

Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol määrää järjestämään kansainvälisellä jättileirillä kuumuudesta kärsiville partiolaisille ilmastoituja linja-autoja ja vesirekkoja.

Niitä tarjotaan partiolaisille "rajoittamaton määrä", presidentin tiedottaja Kim Eun-hye sanoo.

Presidentin kanslia kertoo myös, että Yoon kutsuu täksi päiväksi koolle hallituksen ylimääräisen hätäkokouksen, jossa päätetään noin kuuden miljardin wonin eli runsaan neljän miljoonan euron hätärahaston kohdentamisesta.

Paikalliset viranomaiset ja järjestäjät sanovat, että noin 600:aa osallistujaa on hoidettu leirillä kuumuuden vuoksi. Pääkaupunki Soulin viranomaiset määräsivät eilen, että leirille lähetetään sotilaslääkäreitä ja sairaanhoitajia hoitamaan partiolaisia.

Korkeimman tason lämpövaroitus

Kuumuusaallosta kärsivässä Etelä-Koreassa on parhaillaan menossa maailmanjamboree, johon osallistuu kymmeniätuhansia partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Suomesta tapahtumaan osallistuu Suomen Partiolaisten verkkosivujen mukaan 900 partiolaista. Heistä runsaat 600 on leirille osallistuvia noin 14–17-vuotiaita nuoria ja noin 300 aikuisia.

Keskiviikkona partiosta kerrottiin STT:lle, että yksikään tapahtumaan osallistuvista suomalaisista ei ollut joutunut sairaalaan ja jamboree jatkuu suunnitelmien mukaan.

Tapahtuma järjestetään Pohjois-Jeollan maakunnassa, jossa päivälämpötilat ovat olleet noin 35 astetta. Etelä-Korean hallitus on antanut maahan korkeimman mahdollisen lämpövaroituksen.

"Kansallinen häpeä"

Paikalliset tiedotusvälineet ovat kuvanneet tilannetta kansalliseksi häpeäksi, kun otetaan huomioon, että Etelä-Korealla oli runsaasti aikaa valmistautua jamboreehen.

Paikalliset mediat siteerasivat anonyymejä henkilökunnan jäseniä, joiden mukaan jotkut partiolaiset olivat "jumissa" syrjäisellä leirintäalueella. Busseja alueelle on vaikea järjestää, he sanoivat tiedotusvälineille.

Yhdysvaltain armeijan mukaan noin 600 amerikkalaiselle partiolaiselle on tarjottu mahdollisuutta majoittua sen tukikohdassa Pjongtaekissa.

Jotkut ovat verranneet leirin tilannetta eteläkorealaiseen hittisarjaan Squid Gameen. Sarjassa ihmisiä pakotetaan selviytymään julmassa pelissä, jossa he suorittavat vaarallisia tehtäviä ja kuolevat yksi toisensa jälkeen.

– Tervehdys partiolaisille kaikkialta maailmasta, kun saavutte K-Survival Game -peliin, yksi käyttäjä sanoi X:ssä,

Partioliikkeen maailmanjärjestö WOSM myöntää tänään X:ssä julkaisemassaan lausunnossa, että kuumuus on aiheuttanut "joitakin haastavia olosuhteita" tapahtumaan osallistuville nuorille.

– Jaamme huolenne ja teemme tiivistä yhteistyötä leirin järjestäjän ja Etelä-Korean hallituksen kanssa varmistaaksemme turvallisen, terveellisen ja hauskan jamboree-ympäristön kaikille, lausunnossa sanotaan.

Lausunnon mukaan lääkintäpalveluiden lisäksi ilmastoitujen tilojen, kuljetusten ja veden saantia parannetaan leirillä.

Lue myös:

    Uusimmat