Suomalaiset partiolaiset ovat siirtyneet pois leirialueelta Etelä-Koreassa – helteet ja taifuuni sotkivat suurtapahtuman perusteellisesti

Partiolaisten suurtapahtuma Koreassa evakuoidaan lähestyvän hirmumyrskyn takia 1:50
Katso video: Partiolaisten suurtapahtuma Koreassa evakuoidaan lähestyvän hirmumyrskyn takia.

Suomalaiset partiolaiset ovat siirtyneet pois leirialueelta Etelä-Koreassa. Suuri partiolaistapahtuma muuttui katastrofiksi helteiden ja niitä seuranneen taifuunin seurauksena.

Etelä-Koreassa on parhaillaan käynnissä partiolaisten maailmanjamboree, jonne osallistuu lähes 900 suomalaista. Leiri SaeManGeumissa jouduttiin keskeyttämään lähestyvän taifuunin takia ja myös suomalaiset partiolaiset ovat tänään siirtyneet pois leirialueelta.

Suomen Partiolaiset kertoo tiedotteessa, että kaikki suomalaiset ovat joko jo perillä uusissa majoituskohteissa tai matkalla niihin. Suomalaiset sijoittuvat neljään eri majoituskohteeseen, jotka kaikki sijaitsevat Soulin metropolialueella. 

Väistötilat ovat sisätiloja, esimerkiksi koulutuskeskuksia.

Tänään keskitytään siihen, että kaikki pääsevät majoittumaan uusiin kohteisiin. Joukkueen tunnelma on hyvä ja suomalaiset pääsivät hyvissä ajoin lähtemään leirialueelta.

Vaikka leiri SaeManGeumissa päättyi, järjestäjät pyrkivät jatkamaan leiriohjelmaa muilla tavoin. Tavoitteena on järjestää esimerkiksi yhteiset päättäjäiset jollakin tapaa. 

Suomalaiset palaavat kotiin alkuperäisen aikataulun mukaan 12.8. jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat