Suomen paheneva koronatilanne uhkaa lopettaa risteilyt Riikaan – Tallinkin toimitusjohtaja neuvotteluissa latvialaisministerin kanssa

1:23
Katso videolta, kuinka laivaannousu kesän ensimmäisellä Riian risteilyllä sujui.

Tallink-laivayhtiö vetoaa Latviaan turvatakseen Riikan risteilyt koronatilanteesta huolimatta. Latvian tiukat koronarajoitukset voivat johtaa Riikaan kohdistuvan matkailun loppumiseen, sillä jatkossa Latviaan saapuvat suomalaiset voivat joutua karanteeniin. Harva matkustaisi Riikaan vain karanteenia varten.

Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene tapasi tänään Latvian talousasioista vastaavaa ministeriä asian tiimoilta.  

Tallinkin viestinnästä vahvistetaan, että tapaamisessa keskusteltiin pääasiassa Latvian koronaviruksen vuoksi asettamista matkustusrajoituksista. Lisäksi aiheena olivat Riikan ja Tukholman sekä Riikan ja Helsingin välisten laivareittien tulevaisuus.

Kokouksen päätyttyä Tallinkin viestinnästä kerrottiin, että Latviaa aiotaan markkinoida maan hallituksen tuella Suomeen ja Ruotsiin matkailukohteeksi, jossa vierailla matkailurajoitusten poistuttua.

Suomesta saapuvat joutuvat pian karanteeniin

Nykyään Latviaan saapuvien tulee tulee jättäytyä omaehtoiseen karanteeniin, jos he saapuvat maasta, jossa on todettu yli 16 koronatartuntaa 100 000 kansalaista kohden kahden viikon aikana. Suomessa luku on tällä hetkellä 14,5 ja on kasvanut viime päivinä. 

Tallinkin linja on, että Itämeren alueen maiden soisi käyttävän yhdenmukaisempaa linjaa koronarajoitusten osalta. Suomessa raja karanteenitoimiin on nostettu 25 tapaukseen.

Latviassa on todettu viimeisen kahden viikon aikana vain 6,7 tautitapausta 100 000 asukasta kohti. Se on vähiten kaikista EU- ja ETA-maista. MTV Uutiset haastatteli Latvian tautikeskuksen epidemiologi Jurijs Perevoščikovsia maan koronarajoituksista. Hän piti matkustamista suurena koronariskinä ja nykyistä rajaa perusteltuna.

– Raja on matala, ja se on meille hyvä, Perevoščikovs sanoo.

Tallinkin viestinnästä kerrotaan, että heille on vakuutettu aihetta käsiteltävän Latvian hallituksessa, ja markustusrajoituksiin liittyviä kysymyksiä on nostettu esille myös muissa ministeriöissä.

Juttua päivitetty 23.9. kello 17.35: Tapaaminen päättyi ja Tallinkin mukaan matkustusrajoituksista keskustellaan myös Latvian hallituksessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja