Moitteet vaihtuivat iloon: Työmatkaliikenne Virosta Suomeen pian ennallaan – lievennysten toivotaan auttavan myös turismia

2:00
Suomalaisten matkustusrajoitusten höllennykset otettiin tyytyväisenä vastaan Virossa.

Virossa iloitaan Suomen päätöksestä keventää työmatkaliikenteen rajoituksia EU- ja Schengen-maista Suomeen ensi maanantaista alkaen. Päätös koskee kaikkia liikennemuotoja eli myös maa- ja meriliikennettä, kun aiemmin vastaava linjaus oli voimassa lentoliikenteessä.

Hallituksen päätöksen mukaan myös vapaa-ajan matkailu sallitaan, jos tulija on saanut hyväksytyn koronarokotussarjan vähintään kahta viikkoa aiemmin tai sairastanut koronan puolen vuoden aikana.

MTV Uutisten Viron kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo, että Virossa uudet matkustussäännöt on otettu vastaan tyytyväisin mielin. Siellä oli jo ehditty tuskastua tilanteen pitkittymiseen.

Nyt Virossa toivotaan, että yhteistyö pysyy tiiviinä myös alhaisempien koronalukujen aikana – mahdollista uutta aaltoa ennakoiden. 

– Tietenkin tämä asia pysyy kaiken aikaa pöydällä nyt, kun rajat moneen suuntaan ovat aukeamassa. On mietittävä sitä, miten jatkamme yhteistyötä, ettei virus leviä uudelleen, Viron ulkoministeri Eva-Maria Liimets toteaa.

Suomea moitittiin itsekkääksi

Ennen tämänpäiväistä päätöstä Virossa ehdittiin moittia Suomea pääkirjoituksia myöten. 

– Pääkirjoituksissa ja somessa Suomea moitittiin itsekkääksi ja välinpitämättömäksi. Lopulta pääministeri Kaja Kallaskin puuttui peliin ja vetosi poikkeuksellisella tavalla suomalaiskollegaansa, Saraste kertoo.

Asia saattaa hiertää maiden välisiä suhteita vielä jonkin aikaa, arvoi Liimets. 

– Uskon, että tämä asia on jättänyt jälkensä maiden välisiin suhteisiin senkin vuoksi, että viime kuukausina se on ollut ykkösasia ja muut maiden väliset asiat ovat jääneet sivummalle. 

Turismin aukkoa halutaan paikata

Lievennysten odotetaan nyt kiihkeästi paikkaavan Viron turismiin puolentoista vuoden aikana syntynyttä aukkoa.

– Aloitamme kampanjoinnin juhannuksen jälkeen ja työskentelemme myös tiiviisti laivayhtiöiden kanssa, jotka liikennöivät Viron ja Suomen väliä. Lisäksi markkinointitoimia ja vastuullisen turismin suunnitelma on tehty, johtaja Liina-Maris Lepik Estonian Tourist Boardista kertoo.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja