Suomen olympiaensikertalainen tuskissaan – ”Pitikö just täällä mokata?”

Elina Lampela oli äärimmäisen pettynyt seiväshypyn karsinnan jälkeen. Hän jäi uransa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa ilman tulosta.

23-vuotias Lampela yritti kolmesti korkeudesta 425. Yritykset olivat korkeita, mutta hyppy ei jatkunut riman yli. Lampela myönsi, että olympialaisten koko tuntui ennen karsinnan alkua.

Kun kaksi ensimmäistä yritystä oli epäonnistunut, kolmanteen paine vain kasvoi.

– Olen kyllä tosi pettynyt. Nimenomaan täällä tuli nyt tämä, että jäin ilman tulosta. Varmaan päästä se oli kiinni, Lampela sanoi.

– Kun on tullut tänne asti ja tämä matka on kestänyt melkein kaksi viikkoa. Sitten vain mietin, että pitikö just täällä mokata. Kaikkeni yritin, ettei sille mitään voi, Lampela kertasi kisan jälkeisiä ensiajatuksiaan.

Lampela on hypännyt tällä kaudella ennätyksensä 453. Hän ylitti kahdeksassa perättäisessä kisassaan ennen Tokiota vähintään 441. Jotain opittavaakin on, mutta vielä ei ole sen aika.

– Pitää varmaan myöhemmin miettiä sitä, nyt on niin tunnekuohuissa. Pitää ottaa opiksi, Lampela totesi.

Seipään karsinnassa kisaa myös Wilma Murto, joka hyppää toisessa karsintaryhmässä. Karsinta on kesken, Murto ylitti 425 ja 440 ensimmäisellä yrityksellä.

Tokiossa kenttälajit ovat olleet keskeytyksissä rankkasateen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja