Kristiina Mäkelän ennätyshypyssä dramaattiset taustat, helpotus purkautui itkuna – "Minulla oli ihan kauhea olo"

Kristiina Mäkelä rikkoi oman ennätyksensä Kuortaneen kisojen kolmiloikkapaikalla, vaikka olo oli kaukana parhaasta. 

Suorituksen jälkeen tunteet purkautuivat ja kilpailu jäi siihen. 

– Aamulla heräsin niin, että minua huimasi, tai minua huimasi jo eilen vähän, ja tänään lisää. Minulla oli ihan kauhea olo koko aamun, ja myös silloin, kun tulin kentälle. Silti minä vain jaksoin uskoa, että pystyn siihen (olympiarajaan) tänään vaikka olisi mitä. Ja niin pystyin. Se oli ehkä suurin helpotus, mikä purkautui sitten itkuna. 

– Tiesin, ettei yhtään suoritusta olisi enää kisassa tullut tuon jälkeen, helpottunut Mäkelä kommentoi MTV Urheilulle. 

Mäkelän edellinen ulkoratojen ennätys 14,31 oli vuodelta 2018. Tuon jälkeen vaikeuksia ovat tuottaneet vammat ja valmentajahaasteet. 

– Vajaa vuosi sitten kävin polvileikkauksessa, minkä jälkeen olen ollut ihan uusi urheilija. Olen voinut oikeasti tehdä loikkaharjoituksia. 

– Olen kaikilla ominaisuuspuolilla nostanut tasoa, vain oikeanlaisia kisahyppyjä odottanut Mäkelä lisäsi. 

Mäkelä aikoo levätä ja harjoitella hyvin ennen Tokion olympiamatkaa.

– Sitten uudella liekillä kisoihin. Siellä haetaan kärkihyppyä, kun nyt on haettu rajaa. Siellä voi hypätä vähän riskilläkin. 

Suomen naisten kolmiloikassa on tapahtunut paljon tänä kesänä. Senni Salminen on parantanut Suomen ennätystä kahdesti, tällä hetkellä SE-lukemat ovat 14,63. Salminen ei ollut mukana Kuortaneen kisassa. 

Haastattelussa kolmiloikkaaja Senni Salminen 5:59
Tuore SE-nainen Senni Salminen MTV Urheilun haastattelussa. Salminen kertoo muun muassa tavoitteistaan, jotka ovat vielä paljon Suomen ennätys -lukemia korkeammalla. 

Lue myös:

    Uusimmat