Suomen MM-joukkueen konkari ei ole hiihtänyt vielä metriäkään – Jari Isometsä tuimana: "Mitä hän sitten hiihtää?"

MTV:n kisatiimi: Suomella vaisu avausviikko MM-hiihdoissa – Ruotsin ja Norjan ihmetemput lähellä Planicassa 3:22
MTV:n tiimi veti Planican MM-kisojen enismmäisen viikon yhteen.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsän mukaan Suomen joukkueet vapaan väliaikalähtöihin eivät olleet yllättykselliset.

Suomen joukkueesta matkasi jo monta hiihtäjää kotiin maanantaina, joten Suomen joukkueen vaihtoehdot vapaan väliaikalähtöihin olivat odotetunlaiset.

– Joukkueet eivät olleet yllätykselliset. Naisten joukkue oli selvä. Miesten puolella oli selkeää, että Perttu Hyvärinen hiihtää ja Niko Anttola valittiin tähän jo ennen kisoja. Näiden lisäksi tämä on Remi Lindholmin päämatka. Arsi Ruuskanen olisi hiihtänyt, ja Markus Vuorela hälytettiin hänen tilalleen, Isometsä selvittää valintoja.

Iivo Niskasella olisi ollut hyvät mahdollisuudet kymmenen tai jopa kuuden parhaan joukkoon. Moni varamsti ihmettelee, miksi Niskanen ei ole lähtöviivalla.

– Iivo taisi jossakin mainita, että mitaleista hiihdetään, ja ne on ne tärkeät. Arvometallia on sen verran kaapissa, että sijoitukset 6–8 joukkoon eivät kiinnosta, kun se on kuitenkin palautumisesta pois 50 kilometrin kisaa ajatellen, Isometsä toteaa.

– Luulen, että ei ole edes mietitty, että lähtisikö Iivo tälle matkalle.

Viestinelikko hakusessa

Suomen miesten viestijoukkueen kokoonpano on toistaiseksi auki. Yksi mielenkiintoinen hiihtäjä, joka ei kisaa Planicassa metriäkään ennen viestiä on Ristomatti Hakola. Silti Suomen joukkueen johto on ilmeisesti kaavaillut Hakolaa viestinviejäksi.

– Siltä se nyt näyttää. Jonkinmoinen riski se on, kun hiihtämään laitetaan kaveri, jonka edellinen startti on Ranskan maailmancupista kuukauden takaa, Isometsä sanoo.

– Jos hän ei sitä viestin aloitusosuutta hiihdä, mitä hän sitten hiihtää? 50 kilometrin matka on vielä ohjelmassa, mutta se ei ainakaan ole "Risen" päämatka.

Isometsä luottaa, että Hakola tuntee, onko hän siinä kunnossa, että pystyy viestin hiihtämään.

– Jos hän tuntee, että ei ole iskussa, ei hän missään nimessä halua lähteä viestiä pilaamaan.

Suomen miesten viestijoukkueessa Iivo Niskasen ja Perttu Hyvärisen paikat ovat lähtökohtaisesti varmat. Jos Hakola on kunnossa, hiihtänee hän nelikossa myös. Neljäs paikka on vielä auki.

– Kyllä se Remi Lindholm on. Toki tämä vapaan 15 on yksi karsintakilpailu. Jos käy sillä tavalla, että Anttola tai Vuorela kepittää Lindholmin, muuttuu asetelma selkeästi, Isometsä linjaa.


Lue myös:

    Uusimmat