Suomen MM-joukkueen erimielisyys selvitetty – ”Minulla on kaikki kunnossa”

Julia Kykkänen aloittaa kisaurakkansa:"En aseta tavoitteita" 3:22
Videolla Julia Kykkänen avaa odotuksiaan Seefeldiin.

Mäkihyppääjä Julia Kykkänen ei halua velloa MM-kisojen valmentajavalintaan liittyvässä erimielisyydessä.

Kykkänen ja hänen henkilökohtainen valmentajansa Toni Nieminen pitivät sovittuna, että Nieminen tulee Seefeldin MM-kisoihin Kykkäsen kanssa. Asiasta oli heidän mukaansa sovittu keväällä Hiihtoliiton kanssa.

Viikko ennen kisojen alkua Kykkänen oli vielä siinä uskossa, että Nieminen tulee kisoihin, mutta kun Nieminen itse kaiveli asiaa, hänelle selvisi, että Ossi-Pekka Valta on naisten mäkivalmentaja kisoissa. Tuossa vaiheessa oli liian myöhäistä järjestellä reissu omakustanteisesti Seefeldiin.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoi, että mäkimaajoukkueen päävalmentaja Lauri Hakola ja Valta tekivät päätöksen valmentajavalinnoista.

– Itse en itseäni tänne valmentajaksi tietystikään nimennyt. Minut on tänne nimetty ja minä hoidan sen tehtävän, mikä minulle on annettu, Valta totesi MTV Urheilulle.

Hän ei halua ottaa kantaa aiemmin sovittuun, koska ei ole ollut asiasta tietoinen. Myös Kykkänen kommentoi asiaa harvasanaisesti.

– Minulla on kaikki kunnossa, ei minun tarvitse sitä miettiä, Kykkänen totesi.

– Eihän tämä mennyt siten, miten oli ajateltu, mutta en ota siihen sen enempää kantaa. Minulla on kaikki asiat nyt ihan kunnossa, niin sitä on turha vatvoa sen enempää.

Kun tilanne oli kaikille selvä, Kykkänen palasi vielä Lahteen valmistautumaan. Valta oli yhteyksissä Niemiseen ja Kykkästä vuosia aiemmin valmentaneeseen isään Kimmo Kykkäseen. Hän sai näin viime hetken päivityksen siitä, missä tilassa hyppääminen on.

Valta myöntää, että on nähnyt Kykkäsen hyppyjä kauden aikana vähemmän kuin olisi toivonut.

– Alkutalvesta olimme Falunissa leirillä ja seurasin hänen hyppyjään. Sitten avattiin Lillehammerissa kausi, niin näin hänen hyppäämistään vielä enemmän. Sitten tuli katko, enkä päässyt hetkeen seuraamaan, mutta television välityksellä olen aina pyrkinyt seuraamaan suorituksia. Olen myös ollut valmentajaan yhteyksissä ja päivittänyt sitä, mitä pyritään hakemaan ja missä on ongelmia.

Kykkäsellä on Seefeldissä mahdollisuudet 20 parhaan joukkoon.

– Julia on niin rautainen ammattilainen, että tuntuu olevan ihan sama kenet laitetaan torniin seisomaan, niin hän tekee rautaisesti omaa suoritustaan. Toki se voi antaa itseluottamukseen buustia, että on joku tuttu henkilö, mutta ammattilainen suoriutuu missä vain hyvin, Valta sanoo.

Kykkänen ja joukkueen toinen hyppääjä Susanna Forsström ovat jo hypänneet Seefeldin mäestä. Tiistaina mäki oli varattu miesten harjoituksille ja naisten joukkuekisalle. Keskiviikkona hypätään henkilökohtaisen kisan karsinta ja kilpailu.

2602 Ossi-Pekka Valta


Lue myös:

    Uusimmat