17-vuotias Mico Ahonen sai tiedon MM-valinnasta isä-Jannelle tulleesta puhelusta – "Oli se yllätys"

Antti Aalto tavoittelee kauden parasta: Kilpailu on tiukkaa 1:23
Videolla Antti Aalto avaa odotuksiaan MM-kisoihin.

Mico Ahonen ei ole vielä hypännyt edes maailmancupissa, mutta yllättäen hänet valittiin Suomen joukkueeseen Seefeldin MM-kisoihin.

Suomen mäkijoukkueen infossa vitsailtiin, että arvokisoja ei voi käydä ilman Ahosta. Micon isän Janne Ahosen saavutukset ovat kutakuinkin kaikkien suomalaisten tiedossa. 19-kertainen arvokisamitalisti ja Keski-Euroopan mäkiviikon viisinkertainen voittaja oli keskeisessä roolissa, kun Mico sai kuulla MM-valinnasta.

– Olin matkalla kotiin Jyväskylän SM-kisoista. Lauri (päävalmentaja Lauri Hakola) soitti iskälle ja iskä sitten kertoi, Mico Ahonen kertoi Seefeldissä.

Ahonen oli valmistautunut mielessään lähtemään Saksaan Continental Cupin kisoihin, mutta suunnitelma muuttui. Poika oli isäänsä yllättyneempi.

– Oli se yllätys. Pääsin tänne ja totta kai lähdin mieluummin tänne opettelemaan.

– Totta kai isä oli iloinen ja rupesi saman tien tsemppaamaan.

Ahonen lähti torstain harjoituksiin samalta viivalta muiden kanssa. Viidestä hyppääjästä neljä parasta valittiin tämän päivän karsintaan. Ahosen hypyt Innsbruckin mäestä olivat vaisuja, ja hän jäi nelikon ulkopuolelle. Pieni sairastelu vei häneltä ensimmäiset harjoitukset, mikä ei ainakaan auttanut. Hän hyppäsi Bergiselin mäestä ensimmäistä kertaa.

Mäkihyppy ei ole Ahosten perheessä jatkuva puheenaihe, vaikka niin voisi helposti luulla. Se puheenaihe jätetään harjoitustapahtumiin ja kisoihin. Innsbruck ei ollut Janne Ahoselle koskaan mikään suosikki, eikä pojalle tullut erityisvinkkejä sen kesyttämiseen.

– Ei hän oikeastaan mitään ohjeita antanut. Sanoi vain, että rentoja omia vetoja, niin siitä se lähtee. Mäki ei ole hänen oma lemppari oikein ollut, Mico hymähtää.

Mico Ahonen oli Suomen mäkijoukkueesta suurimman huomion kohteena tiedotustilaisuudessa, vaikka oletuksenakin oli, että hän ei pysty päihittämään Antti Aaltoa, Andreas Alamommoa, Eetu Nousiaista ja Jarkko Määttää. Norjalaisetkin toimittajat kävivät jututtamassa, ja puheenaiheena oli koko ajan enemmän isä, kuin hän itse.

– Ei se minua haittaa, vaikka he hänestä puhuvat. Eikä se tuo minulle mitään paineitakaan, Mico Ahonen kuittasi. 

Lue myös:

    Uusimmat