Suomen mäkihyppymaajoukkueeseen uusi komento – tuttu valmentaja palaa puikkoihin

Suomen miesten mäkihyppymaajoukkueen uusi päävalmentaja on Janne Väätäinen, Hiihtoliitto tiedottaa. 

Väätäisen rinnalla valmennuksessa jatkaa vastuuluotsin paikalla ollut Lauri Hakola, ja kaksikon tukena välineteknikkona ja apuvalmentajana toimii Frederic Zoz

Väätäinen on toiminut aiemmin pestissä vuosina 2008-2010. Tätä ennen hän oli mukana maajoukkuetoiminnassa aina vuodesta 2002 lähtien.

– Ensimmäisten keskustelujen aikana ajatus tuntui vielä kaukaiselta, olen kuitenkin ollut jo 10 vuotta pois Suomesta. Hitaasti aloin idealle vaan lämmetä. Ilman muuta löytyy halu tehdä työtä Suomen mäkihypyn eteen, mutta myös yhteistyö jo olemassa olevan valmennuksen kanssa veti vahvasti puoleensa, Väätäinen kertoo tiedotteessa viitaten kollegoihinsa Hakolaan ja Zoziin. 

Hiihtoliiton mukaan uusilla valinnoilla haetaan maajoukkueen kilpailukyvyn kohenemista sekä lajivalmennuksen ammattimaistumista. Tähtäin on Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisissa.

– Yhdistämällä Janne Väätäisen ohjauksen ja Lauri Hakolan lajitietämyksen saamme toisiaan täydentävien ja keskenään aitoa dialogia käyvän valmentajaparin, jolla on erinomaiset valmiudet ja edellytykset ohjata urheilijoita menestykseen. Loppu on urheilijoista kiinni, kertoo mäkihypyn johtoryhmän puheenjohtaja Lauri Kettunen.

– Esimerkkejä menestyneistä Janne Väätäisen valmennettavista ovat muun muassa Janne Happonen, joka loi vuosituhannen alkupuolella kokonaan uudenlaisen hyppytekniikan sekä Ryoyu Kobayashi, joka Väätäisen valmennuksessa on kehittänyt Happosen tekniikan lähes ideaaliksi, Kettunen jatkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat