Mainos

Suomen luottoluokitus pysyy parhaassa AAA-luokassa

19:26

Suomen luottoluokitus säilyy parhaassa kolmen A:n luokassa, kertoo valtiovarainministeriö.

Luottoluokittaja Standard & Poor's antoi arvionsa tänään. Sen mukaan Suomen luottoluokitusnäkymät ovat vakaita.

Suomella on kolme A:ta myös kahdelta muulta luottoluokittajalta: Moody'silta (Aaa) ja Fitch Ratingsiltä (AAA).

– Käytännössä se tarkoittaa, että Suomen valtio asemoituu sellaisten valtioiden joukkoon, jotka tällä hetkellä saavat rahoitusta hyvin halvalla. Luottoluokittajat ovat arvioineet, että Suomen kasvunäkymät ovat sellaiset, ettei niiden perustella ole syytä luottoluokitusta muuttaa. Ne kuitenkin korostavat omassa raportissaan sitä, että Suomen kasvunäkymät ovat aika vaisut, sanoo Valtiovarainministeriön vakausyksikön päällikkö Mikko Spolander.

Eilen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) varoitteli MTV3:n haastattelussa, että Suomea uhkaa luottoluokituksen lasku, ellei hallitus saa päätöksiä syksyllä sovitusta miljardiluokan säästöistä.

– Voi jopa sanoa, että uhka kolmen A:n menettämisestä on nyt suurempi kuin ehkä koskaan ennen. Sen takia on erityisen tärkeää, että me oikeasti pidämme kiinni niistä päätöksistä, jotka jo on tehty, Vapaavuori sanoi.

Luottoluokituksen tippuminen olisi Suomelle kallis tikki. Valtiolla on velkaa liki sata miljardia euroa, joten lainanhoitokustannusten nousu toisi satojen miljoonien lisälaskun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.