Hirmuvireessä oleva Sara Kuivisto kolkuttelee MM-Dohan porttia: "Siihen tarvitsee jo vähän apulaisia"

Sara Kuivisto juoksi vakuuttavasti viime viikonlopun yleisurheilun Superliigassa Puolassa. Saaliina oli kaksi nelostilaa ja hän teki 800 metrillä oman ennätyksensä 2.01,85 ja 1500 metrillä kauden parhaansa 4.09,25. Kuivisto valmistautuu paraikaa sunnuntaina kisattavaan Espoon Motonet GP:hen. 

800 metrillä Kuivisto on enää 1,25 sekunnin päässä Dohan MM-rajasta ja 1500 metrillä 2,75 sekuntia. Hän lähtee hyvällä fiiliksellä kohti viikonlopun koitosta.

– Tiedän, että kunto on kova ja toivotaan hyvää kisaa, niin varmasti tulee hyvää jälkeä. Ne ovat ihan näppäimissä ja onnistuvat varmasti, jos saa hyviä kisoja alle, Kuivisto sanoo MTV Urheilulle.

800 metrin aika oli nopein suomalaisen juoksema aika 19 vuoteen. Samalla Kuivisto hilasi itsensä Suomen kaikkien aikojen tilastoissa viidenneksi. Espoossa Kuivistolle on tarjolla vauhtijuoksu. Kisan kärkinimiä ovat Beninin Noélie Yarigo (2.00,70), Trinidadin Alena Brooks (2.02,60) ja vuoden 2015 MM-voittaja Valko-Venäjän Maryna Arzamasova (2.02,51 tällä kaudella). Juoksua vauhdittaa Valko-Venäjän Volha Nemahai. Tärkeää onkin, että Kuivisto pääsee kilpailemaan kovatasoisten urheilijoiden seurassa.

– Se on ehdottoman tärkeää, en pysty juoksemaan omalla vedolla tuollaisia aikoja. Siihen tarvitsee jo vähän apulaisia. Siitä tulee varmasti hyvä kisa ja ensi viikolla on keskiviikkona myös luvassa kova startti Irlannissa. Toivotaan, että siellä onnistuu sitten viimeistään, Kuivisto toteaa.

Kuivisto uskoo, että pystyy nipistämään ajoistaan Dohan MM-rajojen alle.

– Kyllä varmasti pystyn. Puolassa ensimmäinen kierros juostiin tosi hiljaa, se oli yli minuutin. Se pitäisi ainakin sekunnin kovempaa juosta se ensimmäinen kierros, Kuivisto kertoo. 

Juoksijan suunnitelmat ovat jo valmiina, mikäli kisapaikka napsahtaa. Mikäli Kuivisto ei onnistu rikkomaan kisarajoja Espoossa taikka Irlannissa, on seuraava mahdollisuus Ruotsi-ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat