Suomen kohuvalmentajan ote aiheuttanut närää joukkueessa: "Vaatimustason täytyy kohentua"

Suomen lentopalloliitto tiedotti eilen, että kritiikkiä saanut miesten maajoukkueen päävalmentaja Joel Banks jatkaa tehtävässään. MTV Urheilun tietojen mukaan valmennusote on aiheuttanut närää joukkueen kokeneempien pelaajien keskuudessa.

Suomen taival EM-kilpailuissa katkesi neljännesvälieriin. Banksin alaisuudessa Suomi on voittanut kaksi ja hävinnyt peräti 23 virallista ottelua. Keväällä solmitussa kahden ja puolen vuoden sopimuksessa oli molemminpuolinen optio. 

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho uskoo, että pelaajistolla on luottamus päävalmentajaan.

– Toki kaikki valmentajat jakavat jonkin verran mielipiteitä ja niin pitää ollakin. Olen aika vakuuttunut siitä, että meidän pelaajakunnalla on kohtuullisen hyvä luottamus Joelin toimintaan, Siika-Aho sanoo.

Suomen lentopallomaajoukkueen kirkkain tähti, Venäjän liigan mestaruuden viime kauden päätteeksi seurajoukkueessaan voittanut ja Suomen Vuoden lentopalloilijaksi valittu Lauri Kerminen kuvaili valmentajatilannetta taannoin näin.

– Jotkut asiat pitävät varmasti paikkaansa, mutta me keskitymme pelaamaan lentopalloa. On totta kai erilainen valmentaja kuin Köpi (Tuomas Sammelvuo). Tuli pahaan paikkaan, kun koko organisaatio vaihtui, Kerminen totesi.

Toinen maajoukkuetähti Urpo Sivula kommentoi tilannetta napakkaan tyyliinsä.

– Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään Joel Banksia vastaan, mutta on selvää, että toimintakulttuurin ja vaatimustason täytyy kohentua maajoukkueessa, jos haluamme venyä parhaimpaamme, Sivula kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat