Suomen katsotuimmat YouTube-videot vuonna 2017 – kesän korvamato raivasi tiensä kärkeen

YouTuben katsotuin video Suomessa vuonna 2017 oli Despacito.

Lähes jokainen suomalainen käyttää YouTubea ja joka toinen suomalainen katsoo sitä viikottain. Videopalvelu on ollut olemassa jo yli 12 vuotta, vuodesta 2005 asti. 

Suomessa vuoden 2017 katsotuin musiikkivideo YouTubessa oli puertoricolaisen laulajan Luis Fonsin kappale Despacito. Kappaletta on katsottu globaalisti YouTubessa jo 4,4 miljardia kertaa. 

Katsotuin muu kuin musiikkivideo oli suomalaisen Justimusfilmsin puolen tunnin lyhytelokuva Rakkauden aikakaudet: v. 2017. Video on Justimusfilmsin kaikkien aikojen katsotuin ja sillä on jo 1,1 miljoonaa katselukertaa. 

Justimusfilmsin YouTube-kanavalla on lähes puoli miljoonaa tilaajaa. Videon pituudesta huolimatta noin joka kolmas katsoja katsoi sen loppuun saakka. Keskimäärin videota katsottiin yli 10 minuutin ajan.

Suomalaiset katsovat kaikkiaan YouTubesta paljon kotimaista sisältöä. Kymmenen katsotuimman musiikkivideon videon joukossa oli kuusi kotimaista artistia: Robin, Haloo Helsinki!, Reino NordinAntti TuiskuEvelina sekä Spekti.

Kymmenen katsotuinta ei-musiikkivideota olivat kaikki kotimaisia. Justimusfilmsin lyhytelokuvia listalla oli neljä kappaletta ja lisäksi listalla oli muun muassa Salattujen elämien pilalle menneitä kohtauksia. 

Googlen markkinointipäällikön Yacine Sambin mukaan YouTubessa kanavien seuraaminen on lisääntynyt ja monilla tekijöillä on uskollinen katsojakunta.

– Suomessa YouTube-videoiden ympärille on kehittynyt kasvava ja aktiivinen ekosysteemi, jossa tekijät, yleisö sekä yritykset toimivat hyvässä yhteistyössä.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja