Suomen EM-menestykseen luotsannut Joel Banks herättänyt kiinnostusta muissa maissa – neuvotteluissa aikalisä: "Olen pyytänyt aikaa ja tilaa hengähtää"

6:29
Tulosruutu: Lentopallomiehet EM-jatkopeleihin luotsannut Joel Banksin myöntää kyselyt ulkomailta: "On ollut joitain yhteydenottoja"

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen EM-kisojen jatkopeleihin johdattaneen Joel Banksi sopimus päättyi turnauksen jälkeen. Alkuvaikeuksien jälkeen Suomen pelin hyvään kuosiin saanut Banks ei hätäile jatkosuunnitelmiensa kanssa. Englantilaisvalmentaja kiinnostaa myös ulkomailla.

Banksin kolmivuotinen kausi Suomen päävalmentajana päättyi hienosti. Tampereella pelatussa EM-kisojen alkulohkossa Suomi kahmi kolme voittoa ja eteni neljännesvälieriin. Puola oli jatkopeleissä turhan kova vastus, mutta turnausta voi pitää onnistuneena.

Kauaa Banks ei ehdi levähtää, sillä työt painavat jo päälle. Maajoukkueen ohessa belgialaista Maaseikia valmentava Banks jatkaa seurassa myös ensi kaudella.

Ennen kauden alkua kotiinsa Englantiin palannut valmentaja haluaa hetken hengähtää. Sopimusneuvottelut Lentopalloliiton kanssa saavat odottaa.

– Olen jutellut toimitusjohtaja O-P:n (Olli-Pekka Karjalainen) kanssa siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olen pyytänyt aikaa ja tilaa hengähtää. On ollut pitkä kesä, ja olen ollut aika pitkään poissa perheeni luota, Banks sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

– Olen pyytänyt muutamaa viikkoa, että pöly ehtisi laskeutua. Ison turnauksen jälkeen on tärkeää viettää aikaa perheensä kanssa ja ottaa omaa aikaa tarkastellakseen tilannettaan.

Banks kertoo osapuolten sopineen keskustelevansa pian. Englantilainen sanoo, ettei ole sitoutunut vielä mihinkään ja kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia. Yhteydenottoja myös muista maista kuin Suomesta mies kertoo saaneensa.

– Sellaista elämä huippu-urheilussa on. Kun iso turnaus päättyy, jos on menestynyt, siitä seuraa huomiota. Juuri nyt haluan aikaa perheelleni ja aikaa asettaa asiat mittasuhteisiin. Haluan vähän rentoutua ja vetää happea, Banks sanoo.

– Se, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja mitä muut maat ovat hakemassa, käy selväksi tulevina viikkoina ja kuukausina. Juuri nyt haluan vain aikaa itselleni.

Vaikea alku

Banks nimettiin Suomen valmentajaksi sen jälkeen, kun Tuomas Sammelvuo siirtyi kesken sopimuskautensa Venäjän käskijäksi. Banksin alku oli vaikea, kun tappiot seurasivat toisiaan. Hiljalleen peli kehittyi voittavaksi. Seurajoukkueessa ja maajoukkueessa valmentaminen vaatii paljon.

– Se on ollut nautinnollinen haaste. En kiistä, etteikö se olisi ollut erittäin vaikeaa ja rankkaa. Varsinkin ensimmäinen vuosi oli kova, psykologisesti todella rankka. Tämä on ollut hyödyllinen kokemus, kun olen voinut viedä seurajoukkueessani saamat opit maajoukkueeseen.

Syyskuun EM-turnaus palkitsi lopulta pitkäjänteisen työn.

– EM-kisat olivat mahtavat niin monella eri tasolla. Olen niin ylpeä siitä, mitä pelaajat tekivät. Olin ylpeä seisoessani kentän reunalla, ja vaikka en laula kansallislaulua, ihokarvani nousivat pystyyn sen aikana. Olin siinä valmentajakollegoideni rinnalla. Se oli erityinen hetki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja