Mainos

Suomelle sataa onnitteluja valtionpäämiehiltä ympäri maailmaa – Putin toivottaa suomalaisille hyvinvointia ja kukoistusta

Kymmenet valtionpäämiehet ja pääministerit ovat lähettäneet onnittelunsa satavuotiaalle Suomelle.

Onnitteluja on tullut niin videoiden kuin kirjeiden muodossa. Videotervehdyksensä ovat lähettäneet muun muassa Saksan liittokansleri Angela Merkel, Ruotsin pääministeri Stefan Löfven, Viron presidentti Kersti Kaljulaid ja Norjan pääministeri Erna Solberg.

Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannesson yllätti puhumalla onnitteluvideollaan suomea.

Kaikki onnitteluvideot ovat katsottavissa virallisella Suomi 100 -sivustolla.

Onnittelukirjeitä on saapunut muun muassa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpilta, Venäjän presidentti Vladimir Putinilta, Paavi Franciscukselta, Puolan presidentti Andrzej Dudalta, Japanin keisari Akihitolta, Etelä-Afrikan presidentti Jacob Zumalta sekä Ison-Britannian kuningatar Elisabetilta.

– Suomi on kukoistanut elinvoimaisena demokratiana sadan vuoden ajan ja odotan läheisen yhteistyömme jatkoa, presidentti Trump kirjoittaa.

Presidentti Putin puolestaan toivottaa presidentti Niinistölle lähettämässään kirjeessä kaikille suomalaisille hyvinvointia ja kukoistusta.

– Ottakaa vastaan sydämelliset onnittelut Suomen kansallispäivän – itsenäisyyspäivän – johdosta. Vuonna 2017 tällä merkkipäivällä on erityinen merkitys – maanne juhlii valtiollisen suvereniteetin julistamisen 100-vuotispäivää, Putin kirjoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja