Suomelle kova takaisku MM-kotikisoihin: tähtipuolustaja sivuun vakavan loukkaantumisen takia

Syyskuussa päävamman F-liigan ottelussa saanut puolustaja Krister Savonen ei pysty edustamaan Suomea perjantaina käynnistyvissä miesten MM-kisoissa.

Savonen, 27, sai päävamman kaaduttuaan pää edellä seinään harmittomassa kontaktitilanteessa joukkueensa Classicin ja Oilersin välisessä runkosarjaottelussa.

Ottelu keskeytettiin Savosen loukkaantumisen aiheuttaman järkytyksen takia. Puolustaja oli sairaalaan vietäessä tajuissaan. Hänellä todettiin aivotärähdys.

Keskiviikkona Savonen joutui toteamaan, ettei pysty pelaamaan tällä viikolla alkavissa MM-kisoissa.

– Vaikeaa aikaa tämä on ollut. Olen tehnyt töitä näiden kisojen eteen jo monta vuotta. Kaikki kivet on nyt käännetty kuntoutumisen osalta – en päässyt pelikuntoon. Tottakai harmittaa, mutta sille ei voi mitään. On kuitenkin sellaisista asioista kyse, ettei viitsi lähteä terveyden kanssa leikkimään, Krister Savonen muotoilee Salibandyliiton tiedotteessa.

Tukena kuntoutuksessa on urheilun huippulääkäreitä ja -asiantuntijoita, joilla on kokemusta vastaavista loukkaantumisista. Savosen tavoitteena on palata kentälle F-liigassa ja maajoukkueessa mahdollisimman pian, mutta päävalmentaja Petteri Nykky ei halunnut kiirehtiä asiassa.

– Kyseessä on sen verran kova pelimies, että halusimme odottaa kuntoutumista ihan kisoihin asti, mutta valitettavasti aika tuli hänen kohdallaan vastaan. Harmittaa tottakai hänen puolestaan valtavasti. Kaveri on varmaan edellisissä kotikisoissa (2010) katsonut, että tuonne pitää joskus päästä pelaamaan, mutta nyt kävi valitettavasti näin, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi.

Suomi avaa Helsingin jäähallissa pelattavat miesten MM-kisat perjantaina ottelulla Tanskaa vastaan. Samassa alkulohkossa pelaavat myös Ruotsi ja Latvia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja