Suomen salibandymaajoukkue lähtee todistamaan kotikisoihin yhtä asiaa – Päävalmentaja Nykky: "Katsotaan, miten se toteutuu"

2:20
Suomen joukkueen päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi kasaamaansa miehistöä, jossa on lähes kaikki pelaajat kotimaan F-liigasta.

Miesten salibandyn MM-kotikisat alkavat tänään Helsingissä. Suomen joukkue on kasattu kahta pelaajaa lukuun ottamatta kotimaan F-liigasta.

Päävalmentaja Petteri Nykky on odottanut edessä häämöttäviä kisoja kuin kuuta nousevaa. MM-kotikisat jouduttiin vuosi sitten siirtämään koronapandemian takia. Suomi lähtee kisoihin puolustamaan kolmen vuoden takaista maailmamestaruuttaan.

– Periaatteessa valmistauduimme kaksi kertaa. Olimme jo vuosi sitten valmistautumassa, vaikka tunne oli jo silloin, että kisoja ei pelata, Nykkyä toteaa MTV Urheilulle.

– Muutamia muutoksia tässä vuoden aikana on varmasti tullut, vaikka viimeistä sinettiä joukkueelle ei ikinä viime vuonna annettu.

Joukkueeseen tuli vielä viime metreillä muutoksia, kun Classicin tähtipuolustaja Krister Savonen jäi pois MM-kisoista syyskuussa kärsityn aivotärähdyksen takia ja tilalle hyppäsi pikakomennuksella Indiansin Otto Lehkosuo.

– On sen verran kova poika pelaamaan, että halusimme katsoa toipumisennusteen loppuun saakka, Nykky totesi Savosen poisjäännistä.

Kotimaassa tehty asioita oikein

Suomen joukkue koostuu pääasiassa kotimaan sarjassa viilettävistä pelaajista. Nykyn mukaan joukkueessa on kuitenkin valtava määrä pelaajia, joilla on kokemusta ulkomaan kentiltä. F-liiga on onnistunut houkuttelemaan takaisin paluumuuttajia.

– Meidän seuramme ovat tehneet täällä paremmin töitä, jotta olemme pystyneet pitämään näitä huippupelaajia kotimaassa. Haluaisimme F-liigana olla maailman paras salibandyliiga. Katsotaan, miten se toteutuu. Tämähän on hyvä paikka mitata, onko se niin kova.

”Yksi hienoimpia kokemuksiani”

Suomen joukkueen vanhimpana kisoihin lähtee konkaripuolustaja Juha Kivilehto. Classicin 39-vuotias puolustaja pelaa jo kahdeksannet MM-kisansa. Hän oli mukana myös 2010 vuoden edellisissä kotikisoissa.

– Edelliset kotikisat olivat yksi hienoimpia kokemuksiani omalla urallani. Ei ole jokapäiväistä urheilijalle tai salibandypelaajalle, että pääse kotikisoja pelaamaan. Se on yhdet, kahdet tai ihan maksimissaan kolmet, jos on hyvä tuuri, Kivilehto toteaa.

Suomi kohtaa avausottelussa Helsingin jäähallissa Tanskan, jonka jälkeen vastaan asettuu lajin emämaa Ruotsi lauantaina. Sunnuntaina alkusarjan viimeisessä ottelussa Latvia haastaa Suomen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja