Leijonat-hyökkääjä jäi sivuun, vaikka oli jo palaamassa kokoonpanoon – taitoniekalla on ikävää kerrottavaa

Kaksi MM-kisojen ottelua sivussa ollut Suomen jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Antti Suomela oli eilisen perusteella palaamassa Leijonien kokoonpanoon, mutta mies onkin edelleen sivussa. Taitoniekalla on harmillista kerrottavaa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Suomela pelasi MM-turnauksen ensimmäisen ottelun Yhdysvaltoja vastaan, mutta sitä seuranneet Saksa- ja Ruotsi-ottelut hän seurasi katsomon puolelta. Suomela oli tiistain harjoitusten perusteella palaamassa kokoonpanoon ja toiseen ylivoimakoostumukseen, ja Jere Sallinen jäämässä kokoonpanosta ulos, mutta toisin kävi.

Alaraajavammasta kärsinyt Suomela oli kyllä tänään keskiviikkona Suomen harjoituksissa jäällä, mutta hän on sittenkin illan Ranska-ottelusta sivussa ja Sallinen puolestaan jatkaa kokoonpanossa.

– Eilen tuntui ihan ok:lta, mutta loukkaantumisten kanssa voi välillä tulla takapakkia. Välillä kaikki menee hyvin, mutta tällä kertaa tuli pikkaisen tuntemuksia. Parempi näin, että kokoonpanossa on pelkästään täydessä kunnossa olevia pelaajia, Suomela selvittää MTV Urheilulle.

Kysymykseen siitä, millaisia tuntemukset ovat, Suomela vastaa lyhyesti.

– Ei tuntunut satapinnaiselta vielä oma kunto. Sen takia en pelaa.

Suomela kertoo, että ratkaisuun päädyttiin yhdessä valmennusjohdon kanssa mietintöjen jälkeen.

"Ei parempia voisi olla"

Suomela voisi täydessä terässä ollessaan tarjota Leijonille lisää tulivoimaa Tampereella. Hän voitti kuluneella kaudella Ruotsin pääsarjan SHL:n maali- ja pistepörssin naputettuaan 51 runkosarjaotteluun lukemat 37+29=66.

Millainen mielesi on sen suhteen, että voisit loppukisoissa mahdollisesti pelata?

– Hyvillä mielin tässä taas mennään, luottavaisin fiiliksin. Meillä on kaikki lääkärit ja fysiot ihan kärkiluokkaa – ei parempia voisi olla. Heiltä saa kaiken sen, mitä tällaisista vammoista toipumiseen tarvitsee.

– Kun koetaan yhdessä, että olen pelivalmis, katsotaan, mahdunko pelaamaan.

"Ei saa vaikuttaa muihin"

Suomelan jäätyä sivuun avausottelun katsomosta seurannut Harri Pesonen sai kisapassinsa leimattua ja on pelannut sen jälkeen.

– Hyvä juttu hänelle, ihan huippuäijä. Hän on pelannut tosi hyvin, niin kuin ovat pelanneet oikeastaan kaikki. Peli on tosi hyvissä uomissa tällä hetkellä. Täällä on pelkästään hyviä pelaajia, niin ei sillä ole loppupeleissä merkitystä, olenko minä sivussa. Täysi luotto on heihin, jotka pelaavat, Suomela pui.

Hän muistuttaa, että illan vastustajalla Ranskallakin on "paljon laadukkaita pelaajia", ja Suomen pitää pystyä jatkamaan siitä, mihin se voittomaalikilpailun jälkeen tappioon päättyneessä maanantain Ruotsi-ottelussa pelillisesti jäi. Suomela kaipaa joukkueelta vielä lisää tehokkuutta.

– Enemmän maaleja pitäisi pystyä tekemään, jos haluaa voittaa. Alivoima on ollut meillä tosi hyvää. Ylivoimalla vielä tehokkuutta, niin saadaan tarvittavat maalit. Nämä ovat kuitenkin maalin pelejä täällä MM-kisoissa oikeastaan aina.

Suomela vakuuttaa pystyvänsä iloitsemaan joukkueen onnistumisista yhtä lailla katsomonkin puolella.

– Enemmänhän pelit jännittävät katsomon puolella, siellä ei hirveästi pysty vaikuttamaan kenttätapahtumiin. Mutta olen tosi tsemppaavainen ja positiivisella mielellä. Nämä turnaukset ovat kuitenkin lyhyitä. Vaikka itsellä on vaikeampaa tällä hetkellä, se ei saa näkyä niin, että se vaikuttaisi muihin.

Lue myös:

    Uusimmat