Mainos

Nuorten MM-finaali päätti Aarne Talvitien kauden – matkaa leikkaukseen Yhdysvaltoihin

2:58
Videolla Aarne Talvitien kommentteja lentokentältä Kanadasta paluun jälkeen.

Nuorten MM-finaalissa kaksinkamppailutilanteen yhteydessä polvensa rikkonut Aarne Talvitie sai keskiviikkona lausunnon loukkaantumisen laadustaan. Talvitien kausi päätti finaalissa koettuun tärskyyn.

Talvitie joutui lopulta jättämään finaalin kesken. USA-ottelun ensimmäisen erän lopulla tulleen tärskyn jälkeen Talvitie palasi kehiin, pelaten vielä toisen erän lopulla ja kolmannen erän alussa. Lopulta Talvitie joutui puhaltamaan pelin poikki.

Diagnoosi oli selvä: polvesta on mennyt eturistiside.

– Kyllähän tämä miestä syö, mutta turha asiaa on jäädä voivottelemaan. Maailmanmestaruus on hienointa mitä minulle on tapahtunut ja jos tämä on hinta, mikä kullasta on maksettava, niin näin se sitten on, Talvitie pyöritteli Jääkiekkoliiton mukaan.

Talvitien tapauksessa edessä on ensin lepoa, sillä polven alue pitää saada rauhoittumaan. Sen jälkeen Nuorten Leijonien kapteeni leikataan Yhdysvalloissa.

Kuntoutuksen uskotaan kestävän noin puoli vuotta.

Talvitie on kuntoutuksen kannalta oivallisessa ympäristössä, sillä hän opiskelee ja pelaa jääkiekkoa Penn Staten yliopistossa. Siellä suurin osa opiskelijoista on huipputason urheilijoita.

– Huippuolosuhteiden ohella käytettävissäni on paras mahdollinen tuki ja asiantuntemus. Tavoitteena on saada polvi pelikuntoon ensi kauden alkuun.

– Kuntouksen ohella satsaan nyt täysillä opiskeluun. Pelimatkojen jäädessä väliin minulla on mahdollisuus ottaa silläkin rintamalla harppauksia eteenpäin, viikonloppuna takaisin Yhdysvaltoihin palaava Talvitie toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja