Suomella karmeaa epäonnea sprintissä – loistosuoritus vaihtui ikävään pettymykseen

Suomalaisten päivä maailmancupin sprinteissä ei ollut kummoinen. Yksikään suomalaishiihtäjä ei edennyt välieriin Italian Toblachissa.

Suomen miehet osoittivat hyvää vauhtia sprintin aika-ajoissa. Joni Mäki oli toiseksi nopein jääden Norjan Johannes Hösftlot Kläbosta vain reilut kaksi kymmenystä. Erävaiheeseen etenivät myös Niilo Moilanen (10:s), Verneri Poikonen (11:s) ja Verneri Suhonen (29:s)

Mäki koki todellista epäonnea erävaiheessa, kun katkennut sauva vei mahdollisuudet jatkopaikkaan. Mäen erässä painettiin kovaa vauhtia ja kolmanneksi hiihtänyt Ranskan Jay Renaud eteni aikavertailun perusteella jatkoon. Mäen loppusijoitus erässä viides.

Verneri Poikonen sijoitettiin erässä viimeiseksi estämisen takia. Verneri Suhonen oli Poikosen tapaan eränsä viimeinen ja sama kohtalo oli Niilo Moilasella. Miesten kilpailun voitti Norjan Johannes Hösflot Kläbo ennen maanmies Håvard Solås Taugböliä ja Italian Federico Pellegrinoa.

Suomen naisista erävaiheeseen etenivät Jasmi Joensuu ja Kerttu Niskanen. Suomalaiskaksikko oli samassa erässä. Lähes koko matkan peränpitäjänä hiihtänyt Niskanen nousi lopulta kolmanneksi, kun Yhdysvaltain Julia Kern kaatusi. Joensuu oli erän viides ja kumpikaan ei edennyt välieriin.

Ruotsi otti naisten kilpailussa kaksoisvoiton, kun sillä oli peräti neljä hiihtäjää loppukilpailussa. Yhdysvaltain Jessie Diggins kiri lopussa kolmanneksi ja esti ruotsalaisten kolmoisvoiton. Kisan voitti Jonna Sundling ja toinen oli Maja Dahlqvist.

Toblachissa hiihdetään vielä lauantaina 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu, joka on viimeinen kisa ennen Planican MM-kilpailuja, jotka käynnistyvät 23. helmikuuta. 

Juttua muokattu kello 17.07: Lisätty tieto kilpailujen kärkikolmikoista. 

Lue myös:

    Uusimmat