Mainos

Suomella ei vieläkään tietoa Irakista karkotettujen suomalaislapsien tilanteesta – ”Irakissa on vasta muodostettu hallitus, ja kokonaisuus ei vielä ole hallussa”

2:11
Video: Isis-vaimojen ja lasten kohtalo nousi pääaiheeksi eduskunnan kyselytunnilla kesäkuussa.

Suomen ulkoministeriöllä ei ole vieläkään tiedossa, kuinka monta suomalaislasta Irak on karkottanut ja missä karkotetut lapset ovat.

Irakin ulkoministeriö tiedotti maanantaina karkottaneensa maasta 473 lasta, joiden perheillä on yhteyksiä Isisiin. Karkotettujen joukossa on tiedotteen mukaan myös Suomen kansalaisia.

Pääministeri Antti Rinnekertoi eilen, että ei ollut tiedossa, missä karkotetut ovat tai ovatko kyseessä todella edes Suomen kansalaiset.

Ulkoministeriö, sisäministeriö tai Irakin lähetystyö eivät ole vielä saaneet mitään uusia tietoja asiasta. Ulkoministeriö selvittää asiaa.

Sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio kertoo, että kommunikaatiota Irakin kanssa saattaa vaikeuttaa se, että Irakissa on ollut juuri muutoksia politiikan saralla: 

– Irakissa on vasta äsken muodostettu hallitus ja kokonaisuus ei vielä ole hallussa, Vuorio sanoo.

– Suomi avaa edustuston Bagdadiin näillä näkymin vielä tämän vuoden puolella, ja se osaltaan parantaa kommunikaatiomahdollisuuksia Irakin hallinnon kanssa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja