Irakin ulkoministeriön mukaan myös suomalaisia Isis-lapsia on lähetetty pois maasta – Suomen ulkoministeriöllä ei ole tietoa asiasta

Irakin ulkoministeriö kertoo tiedotteessa lähettäneensä pois maasta suomalaisia lapsia, joiden uskotaan kytkeytyvän terroristijärjestö Isisiin. Ministeriön mukaan lapset on lähetty omiin maihinsa. Tiedotteesta ei käy ilmi, mitä suomalaislapsille on käynyt.

Ministeriö on pyytänyt maita käyttämään diplomaattisia reittejä kansalaistensa vastaanottamiseksi. Lasten lisäksi tiedotteessa mainitaan muun muassa kansalaiset, jotka ovat suorittaneet tuomionsa Irakissa yhteyksistä terroristijärjestöön. Ministeriön mukaan maiden tulisi tehostaa toimia ottaakseen vastaan järjestöön liittyneiden lapsia.

Ministeriön mukaan maasta on karkotettu yli 470 lasta, joilla on eri maiden kansalaisuuksia. Suomen kansalaisten lisäksi joukossa on muun muassa Venäjän, Ranskan, Turkin, Ukraina ja Saksan kansalaisia.

Suomen ulkoministeriöstä kerrotaan STT:lle, että ministeriöllä ei ole tietoa tapauksesta Irakin ulkoministeriön kautta.

– Jos Suomessa jollakin viranomaisella olisi tästä tietoa, se olisi meillä. Meillä ei tällaista tietoa ole, ulkoministeriön ajankohtaisviestinnän yksikön päällikkö Vesa Häkkinen sanoo.

– Emme pidä kovin todennäköisenä, että tällaista yhteydenottoa on tulossa, Häkkinen lisää.

Lue myös:

    Uusimmat