Mainos

Suomeen viime vuonna 32 478 turvapaikanhakijaa – hakemuksen peruneita jo yli 2200

Suomessa rekisteröitiin viime vuonna yhteensä 32 478 turvapaikanhakijaa. Enimmillään tulijoita rekisteröitiin yli 600 päivässä. Eniten hakijoita tuli syyskuun lopussa ja vähiten jouluaattona.

Ylivoimaisesti suurin ryhmä kansalaisuuden mukaan ovat irakilaiset Heitä turvapaikanhakijoista on yli 60 prosenttia. Toiseksi suurin ryhmä ovat afganistanilaiset (16 %) ja kolmas somalialaiset (6 %).Sen sijaan paljon huomiota kansainvälisessä mediassa saaneita syyrialaisia rekisteröityi Suomessa turvapaikanhakijoiksi reilusti alle tuhat eli kolme prosenttia kaikista hakijoista.

Eniten hakijoita oli viikolla 39 eli 21.-27.9. Silloin rekisteröitiin 3939 turvapaikanhakijaa eli noin 600 päivässä. Esimerkiksi syyskuun 22. päivä hakijoita rekisteröitiin 645.

Marraskuussa uusi piikki

Syyskuun lopun huippulukujen jälkeen päivittäisten turvapaikkahakemusten määrä laski nopeasti 100-200 hakemukseen päivässä.

Marraskuun alkupuolella syntyi vielä pari viikkoa kestänyt piikki tulijamääriin, kun päivittäisten rekisteröintien määrä nousi yli 300:n. Sen jälkeen hakemuksia on jätetty päivä päivältä vähemmän.

Vähiten turvapaikkahakemuksia jätettiin jouluna: jouluaattona neljä kappaletta ja joulupäivänä kuusi.

Päätöksiä tehdään koko ajan

Marraskuun loppuun mennessä Maahanmuuttovirasto oli tehnyt 5742 turvapaikkapäätöstä. Päätöksistä 1532 oli myönteisiä ja 1067 kielteisiä.

Päätösten kokonaismäärään sisältyvät myös poisvedetyt hakemukset, joita marraskuun loppuun mennessä oli 2230.

Lisäksi tilastossa on 841 tapausta, joihin on sovellettu Dublin-sääntöä sekä muutamia kymmeniä muita tapauksia, joissa hakemus on jätetty tutkimatta eri syistä.

Dublin-sääntö tarkoittaa, että turvapaikanhakija on jo rekisteröity toisessa EU-maassa, jolloin hakijaa pyydetään palaamaan kyseiseen maahan turvapaikkahakemuksen käsittelyä varten.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.